2024/04/26

 

Verslo perspektyvomis mieste – mažai domimasi

Į susitikimą Savivaldybėje atėjo (iš kairės) Andrius Abromavičius, UAB „Ukmega“ direktoriaus pavaduotojas, šios įmonės direktorius Regimantas Šulčius ir medžio dirbinių verslą Akmenytės kaime plėtojantis Vaidotas Jakšys.
Autorės nuotrauka

Praėjusį antradienį, sausio 27 d., Savivaldybėje rajono vadovai, specialistai, Vietos veiklos grupės atstovai susitiko su rajono verslininkais ir aptarė verslo plėtros galimybes buvusioje RSO ir kareivinių teritorijoje. Kalbėta ir apie naujas verslo finansavimo perspektyvas europinėmis ir kitomis lėšomis.
Deja, į valdžios kvietimą pasitarti atsiliepė ir padiskutuoti atėjo tik trys verslininkai.


Jei neturite patalpų

„Planuojame tas dvi teritorijas pertvarkyti. Tam yra ir lėšų. Norėtume išgirsti verslininkų nuomonę, ką galima būtų ten kurti. Turime kelis garažus, valgyklos pastatą neišnuomotą. Tą zoną norime padaryti patrauklią verslui“, – kalbėjo meras Jonas Jarutis.
Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sakė, kad panaudojus europines lėšas galima minėtas teritorijas pertvarkyti ir pritaikyti verslo poreikiams. Savivaldybės administracija rengs naujų patalpų projektus, o verslininkai konkurso būdu galės jas nuomoti ir plėsti verslą, jeigu jiems aktuali patalpų problema.

J. Jarutis pridūrė, kad Savivaldybei būtina sutvarkyti tą teritoriją taip, kad iš to būtų pridėtinė nauda – atsirastų naujų darbo vietų žmonėms. MAXIMOS kieme garažus galima būtų nugriauti ir pastatyti vietoje jų šiuolaikiškus pastatus. Šios teritorijos statinius galima bus nesunkiai prijungti prie miesto kanalizacijos ir vandentiekio, šildymo. Šalia yra visos reikiamos komunikacijos. Dar yra buvęs kareivinių valgyklos pastatas. Su juo kažką reikėtų daryti.

Susitikime dalyvavę verslininkai – UAB „Ukmega“ direktorius Regimantas Šulčius ir jo pavaduotojas Andrius Abromavičius bei individualia medienos apdirbimo veikla Akmenytės kaime užsiimantis Vaidotas Jakšys abejojo, ar tikslinga mieste plėtoti gamybą. Kilo klausimas, ar buvusių kareivinių teritorija būtų skirta gamybinei veiklai.
Ž. Aukštikalnis atsakė, kad tos teritorijos paskirtis yra mišri – ir gamybinė, ir komercinė. Čia jau savo veiklą vykdo MAXIMA.

O verslininkams būtų naudinga susidomėti šiuo Savivaldybės pasiūlymu, kadangi bus galimybė pasinaudoti ES lėšomis plėtojant savo verslą.
R. Šulčius teigė, kad apie tokį pasiūlymą reikėtų pamąstyti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video