2024/05/08

 

Kaimo kelių valymas – pagal poreikį

Žiemą gražu, kai žemė ilsisi sniego pataluose. Tik vairuotojams tai išbandymų metas.
Autorės nuotrauka

Šiemet žiema gana permaininga ir kol kas rajono kelių labai neužpustė. Nors pakalbinti seniūnai sakė, kad visi seniūnijų keliukai išvažiuojami, skundų iš gyventojų dėl kelių negauta, tačiau dėl provėžotų kaimo kelių redakcija sulaukė gyventojų skambučių.
Kaip seniūnijos organizuoja kelių valymą žiemą, ar yra dėl to sudarę sutartis su ūkininkais, kur, jei užpustytų kelius, kreiptis seniūnijų gyventojams.

Kupiškio seniūnijoje

Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas sakė, kad konkrečiai šiuo metu nėra sudaręs sutarčių su ūkininkais dėl kelių valymo žiemą. Kol kas to neprireikė. Tačiau yra numatyti trys Antašavos, Virbališkių ir Šepetos pusėje gyvenantys ūkininkai, kuriuos prireikus galima bus pasitelkti šiems darbams. Jie yra jau ne kartą talkininkavę. „Šie ūkininkai yra samdomi pagal įstatymo numatytą tvarką. Nėra daug ūkininkų, kurie turi reikiamą sniegui valyti techniką ir gali mums padėti žiemą. Už šiuos darbus mokama atsižvelgiant į tai, kiek kilometrų, kokio pločio kelio nuvaloma. Seniūnija rūpinasi, kad būtų nuvalyti jai priskirti bendrojo naudojimo keliai. Tokių kelių yra per 200 km. Žinoma, tiek niekada neprireikia žiemą valyti. Sniegas valomas pagal poreikį“, – kalbėjo seniūnas. Jis pridūrė, kad įvažiuojamųjų keliukų į kiemus, sodybų kelių valymas – tai privatus gyventojų reikalas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video