2024/05/19

 

Siūlė tapti profesinės karo tarnybos kariais

Darbo biržoje jaunimas domėjosi, kaip tapti profesinės karo tarnybos kariais.
Autorės nuotrauka

Trečiadienį Panevėžio teritorinės darbo biržos Kupiškio skyriuje surengtas informacinis jaunimui skirtas renginys „Profesinė karo tarnyba“, kurio metu buvo suteikta reikalinga informacija apie įsidarbinimą Lietuvos kariuomenėje.

Stengiasi motyvuoti jaunimą

Susitikimo vedėjas Panevėžio regiono karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas kapitonas Evaldas Zelba susirinkusius supažindino su Lietuvos kariuomenės struktūra, išsamiai papasakojo apie priėmimo į kariuomenę procedūras bei apie suteikiamas socialines garantijas profesinės tarnybos kariams.

„Mūsų pareiga yra komplektuoti kariuomenę, rengti eilinius karius, suteikti informaciją apie bazinius mokymus. Dalyvaujame įvairiuose Panevėžio apskrityje vykstančiuose renginiuose, kur informuojame jaunuolius, kaip įsidarbinti Lietuvos kariuomenėje arba tapti kariais savanoriais. Vykstame ir į Panevėžio teritorinės darbo biržos skyrius. Panevėžyje tokius susitikimus rengiame dažnai, kartą per dvi savaites, skyriuose – kartą per porą mėnesių. Supažindiname jaunimą su kariuomene, jos tvarka, priėmimo procedūromis, suteikiamomis socialinėmis garantijomis. Po tokių susitikimų visuomet sulaukiame norinčių įsidarbinti, atvažiuoja po vieną du jaunuolius ir iš mažesnių miestų – Pasvalio, Kupiškio, Biržų. Dalis pasirenka kario profesiją“, – kalbėjo E. Zelba.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video