2024/04/19

 

Turgaus prekybininkų euras negąsdina

Trečiadienį Lauko gatvės turgus buvo beveik tuščias.
Autorės nuotrauka

Trečiadienio, turgaus dienos, rytas turbūt buvo vienas šalčiausių šią žiemą, todėl Lauko gatvės turguje prekiaujančius pardavėjus buvo galima ant rankos pirštų suskaičiuoti. O ir pirkėjų matėsi vos vienas kitas. Tačiau pasiėmę skaičiuotuvus turgaus prekybininkai dirba. Kaip jiems sekasi šiuo dviejų valiutų cirkuliavimo laikotarpiu, ar vyksta prekyba? Ar nesunku reikiamą grąžą eurais atiduoti?

Darbo priemonė – skaičiuotuvai

„Šiais metais prekiauju pirmą kartą. Pirkėjai neša eurus, turbūt, prie naujų pinigų jau priprato. Europėjame, smagu, – kalbėjo smulkia technika, batais prekiaujantis Kupiškio rajono gyventojas Rimas. – Tik prekyba prasta, žmonių trūksta, tačiau tai natūralu, sausio mėnesį taip dažniausiai ir būna.“

Prekybininkas tvirtino, kad žmonės eurų visiškai nebijo. Sunkiau tik patiems pardavėjams atiduodant grąžą. Visi turi skaičiuotuvus. Pasak pono Rimo, net pirkėjai jais nešini ateina. Atsiskaitymas, žinoma, užtrunka ilgiau, nes būtina neapsirikti ir teisingai atiduoti grąžą. Turguje eilių nėra, nėra ir skubos, skirtingai nei prekybos centruose. „Čia viskas paprasčiau, randame su žmonėmis bendrą kalbą. Aš laukiu sausio 15 dienos, kai visi privalės atsiskaityti eurais, per mėnesį žmonės tikrai pripras“, – prognozavo prekybininkas. Smulkių eurų grąžai atiduoti vyras įsigijo pašte, tačiau apgailestavo, kad jų gauti buvo gana sudėtinga ir kad eurų greitai nebeliko.

„Sunku grąžą atiduoti, nenorime ir patys apsigauti, ir pirkėjų apgauti. Tikėjausi, kad žmonės dar skubės litais atsiskaityti, tačiau taip nėra“, – teigė drabužiais prekiaujanti panevėžietė Valerija Zaronskienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video