2024/05/20

 

Žūklės naujokui – sėkmingas laimikis

Kupiškėno Sandriaus Strumskio sugauta lydeka svėrė 10,5 kg ir siekė 1,10 m.
Nuotrauka iš asmeninio S. Strumskio albumo

Lietuvos rekordu pripažįstama 1904 m. Drūkšių ežero pakrantėje nudobta 76 kg lydeka. Apie tai praeitame amžiuje rašė profesorius Tadas Ivanauskas. Nudobti ar kaip nors kitaip sunkiai galynėtis galbūt nereikėjo praeitą savaitę 10 kilogramų svėrusią lydeką sugavusiam kupiškėnui Sandriui. Vyrui tik prireikė pusvalandžio, kol šią gražuolę ištraukė iš eketės.

Užpraeitas pirmadienis kupiškėnui Sandriui Strumskiui buvo itin sėkmingas. Neseniai žvejyba užsikrėtęs vyras sugavo didžiausią savo laimikį – 10,5 kg svorio ir 1,10 m ilgio lydeką.

Tokia žuvis užkibo žvejojant ant Kupiškio marių ledo. Šio storis, pasak kalbinto žvejo, laimingą dieną siekė iki 7 cm. Pakrantėse ledas buvo plonesnis, todėl kupiškėnas labai saugiai nesijautė.

„Prisipažįstu, nebuvo labai saugu: vietomis ledas traškėjo. Bet buvau pasiruošęs – dėvėjau liemenę, turėjau smaigus“, – teigė S. Strumskys.

O netikėtai užkibęs laimikis, tikriausiai, išbaidė visą baimę. Didžiulė lydeka susiviliojo gyvo karosiuko masalu.

„Pusę valandos traukėme žuvį su draugais iš eketės. Kai parnešiau lydį namo, žmona išsigando. Nors išleisdama į žvejybą nelabai buvo patenkinta, laimikis visus pradžiugino“, – sakė Sandrius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video