2024/05/17

 

Renovacijos grimasos

Kupiškyje daugiabučių renovacijos užmojai ambicingi, bet statybininkų stoka, prastos oro sąlygos, kartais ir tuos darbus atliekančių žmonių atsainus požiūris į darbą kenkia šiam procesui.
Autorės nuotrauka

Politikai džiaugiasi, kad pagaliau Lietuvoje 2014 metais pajudėjo daugiabučių renovacijos procesas. Ne išimtis ir Kupiškio rajonas. Meras net buvo centrinės valdžios už tai pagirtas. Iš šalies stebint paprasto praeivio akimis šiuos darbus Kupiškio mieste, kyla daug klausimų ir abejonių, ar gerai dirba statybininkai. Su namo atnaujinimo problemomis susiduria ir tų namų gyventojai.

Pykdo nerūpestingumas

Antai atnaujinamo Kupiškio Krantinės g. 14-ojo namo gyventojai piktinosi, kad darbininkai, sukrovę statybines medžiagas ant stogo, jų gerai nepritvirtino. Ėmė ir putų polistirolio pakai nukrito ant žemės. Gerai, kad nieko nesužeidė.

Pasisekė ir vienai mano kolegei, kuri lipdama iš automobilio išvengė lentgalio, skriejusio nuo stogo, smūgio. Laimė, jis lengvai nučiuožė žemėn, šiek tiek kliudęs mašinos priekį. Pakėlusi akis į viršų moteris pamatė žemyn nuo stogo žiūrinčius vyrukus su šalmais. Gedimino g. 32 stovintis namas, kuriame yra ir dalis redakcijos patalpų, irgi atnaujinamas. Statybininkai čia atkakliai darbuojasi nepaisydami prasto oro. Pradėjo stogo keitimo darbus. Po kelių dienų užėjo liūtys. Matyt, tam gerai nepasiruošė. Vanduo pradėjo sunktis į patalpas. Abejonių kelia ir kai kurie klijavimo, tinkavimo darbai, atliekami spaudžiant šaltukui ar lyjant.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video