2024/04/18

 

Medicinos tyrimams svarbi net grindų danga

UAB „Medicina practica“ vadovas Svajūnas Barakauskas teigė, kad Kupiškio ligoninės tyrimų laboratorijos atidarymas po remonto laukiamas vasario pabaigoje.
Autorės nuotrauka

Praėjusių metų pabaigoje Kupiškio ligoninės laboratorijos patalpas išsinuomojusi ir tyrimų paslaugas perėmusi įmonė „Medicina practica“ žada baigiantis vasariui savo veiklą pradėti tinkamomis darbo sąlygomis. Iki to laiko tikimasi sutvarkyti darbo grafiką, priimti reikalingus specialistus ir suremontuoti nuo sovietinių metų netvarkytas patalpas. Jas apžiūrėjęs įmonės direktorius Svajūnas Barakauskas teigia, kad situacija buvo tikrai kritinė, ir atliekant tyrimus tokiomis sąlygomis galimi net netikslūs rezultatai. Su vadovu kalbėjomės apie būsimus darbus ir planus.

Lankėtės Kupiškio ligoninės tyrimų laboratorijoje, kokią nuomonę susidarėte apie šį skyrių?

Iš tiesų, kai apžiūrėjau laboratoriją, įsitikinau, kad higienistų įspėjimai dėl jos būklės ir darbo sąlygų čia – teisingi. Laboratoriniai tyrimai yra specifinė medicina. Žmonės nemato šio darbo, tik gauna rezultatus. Jiems pasiekti būtinos idealios darbo sąlygos. Net grindų paviršius gali nulemti nemažą paklaidą. Neužtenka gero aparato, jei jis kreivai stovės, rezultatai keisis. O mediko tikslas gauti tikslius skaičius.
Vokiečiams, šveicarams tokios darbo sąlygos, kaip Kupiškio ligoninės laboratorijoje, apskritai nesuprantamos. Čia ne tik kad reikia patalpų remonto, bet nėra ir sąlygų naudotis naujausiomis technologijoms.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video