2024/04/20

 

Negailestingi rajono reitingai

Bet kuriuose Lietuvos savivaldybių reitinguose ir rinkimuose Kupiškis tarp kitų rajonų atrodo nykiai.
Autorės nuotrauka

Kiek savivaldybių tyrimų ir rinkimų organizuojama, Kupiškiui vis – uodega. Šįkart Lietuvos laisvosios rinkos institutas pateikė savo Lietuvos savivaldybių indeksą ir mums skyrė 50 vietą iš 53. Tyrėjams kliuvo rajono komunalinis ūkis, investicijų bei administracijos įvertinimai.

Matuoja ekonominę žmonių laisvę

Jau ketvirtą kartą Lietuvos laisvosios rinkos institutas įvertino Lietuvos savivaldybių veiklą ir paskelbė Lietuvos savivaldybių indekso 2014 metų rezultatus. Lietuvos savivaldybių indeksas – vertybinis indeksas, matuojantis žmonių ekonominę laisvę savivaldybėse. Indekse geriausiai vertinamos savivaldybės, kurios užtikrina žmogaus laisvę rinktis, skatina privačią iniciatyvą, kuria palankias verslo sąlygas, taupo išteklius ir veikia skaidriai.

Iš 7 miesto savivaldybių geriausias Klaipėdos miestas, o prasčiausiai įvertinti – Šiauliai. Iš 53 rajono savivaldybių pirmoje vietoje antrus metus iš eilės įsitvirtina Kauno rajono savivaldybė, indekso apačioje – Alytaus rajonas.
Kupiškio rajono savivaldybė, surinkusi 36 balus iš 100, indekse užėmė 50 vietą iš 53 rajono savivaldybių. Prastesnį įvertinimą Lietuvos savivaldybių indekse nulėmė blogesni komunalinio ūkio, investicijų bei administracijos įvertinimai“, – Kupiškio tyrimus pristatė Lietuvos laisvosios rinkos institutas.

Komunalinis ūkis tempia žemyn

Komunalinio ūkio trūkumus, pasak tyrėjų, Kupiškio rajone nulėmė Savivaldybei priklausanti daugiabučių namų administravimo įmonė. Ji esą savo veiklą vykdė nuostolingai ir pablogino komunalinio ūkio srities įvertinimą.

„Tegul visus tuos reitingus komentuoja tas, kas juos sudaro. O UAB „Kupiškio komunalininkas“ šių metų 11 mėnesių veiklos rezultatai yra teigiami, taip pat ir pastatų administravimo tarnybos. Kaip baigsis visi metai, bus žinoma tik 2015 metų sausio pabaigoje“, – su rezultatais ne visai sutiko bendrovės „Kupiškio komunalininkas“ Rimantas Stundys.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video