2024/03/29

 

Kelininkai pasitinka žiemą

Pirmasis sniegas didelių bėdų nepridarė nei kelininkams, nei vairuotojams.
Autorės nuotrauka

Iškritus pirmajam sniegui Kupiškio rajono kelininkai ramiai barstė slidžius kelius, valė šaligatvius. Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, tarnybos žiemos darbo pradžia paskelbta jau nuo lapkričio 19 dienos.

Sniegą ištaškė mašinos

Praėjusią savaitę iškritus pirmajam sniegui tradiciškai sujudo ir kelininkai.

Miesto gatves valanti bendrovė „Kupiškio komunalininkas“ savo transporto kol kas nesiuntė. Pasak šios įmonės vadovo Rimanto Stundžio, šlapdriba problemų gatvėse nesudarė, temperatūra laikėsi aukščiau nulio, automobilių ratai viską ištaškė, todėl kelininkams valyti ir neprireikė. Šiek tiek padirbėti teko tik šaligatvių valytojoms – reikėjo nušluoti ant jų susikaupusią sniego košę.

O šiaip pašnekovas tikino, kad žiemos sezonui jau pasiruošta: „Viskas vyksta be pasikeitimų, pinigai skiriami tokie patys kaip ankstesniais metais, technika (vis ta pati, „neužmušama“) paruošta, sukauptas reikiamas kiekis techninės druskos ir smėlio-druskos mišinio.“

Pastarosios žiemos kelininkams savo oro temperatūra, rodos, buvo gana palankios, tačiau bendrovei pelno tikrai neatnešė. Pasak R. Stundžio, smėlio ir druskos mišinio keliams gal ir mažiau reikėjo, bet šis per pastaruosius metus nepigo.

Mišinio – pusei tikros žiemos

Darbingesnė praėjusios savaitės pabaiga buvo VĮ „Panevėžio regioninių kelių“ Kupiškio kelių tarnybai. Jos darbuotojai į rajono gatves važiavo lapkričio 20–22 dienomis.
„Druskos ir smėlio-druskos mišinio atsargas esame sukaupę ir pasiruošę sutikti žiemos sezoną. Druskos turime apie 500 tonų, o smėlio ir druskos mišinio apie 300 tonų. Esant tikrai žiemiškoms sąlygoms šių medžiagų užtektų pusei sezono. Technikos keliams prižiūrėti žiemos metu turime pakankamai. 2014 metais gavome naują barstytuvą“, – sakė Kupiškio kelių tarnybos viršininkas Ovidijus Zibavičius.
Pastaraisiais metais žiemos buvo šiltesnės, todėl tarnyba išsivertė su gautomis barstymo medžiagomis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video