2024/05/02

 

Politinis buldozeris prastūmė direktorę ir nugriovė muziejų

Kupiškio rajono taryba patvirtino naują Kupiškio rajono savivaldybės kultūros centro direktorę Jolitą Janušonienę.
Autorės nuotrauka

Pastarasis Kupiškio rajono tarybos posėdis praėjo rekordiškai greitai – konservatorius Valentinas Beinoris paskaičiavo, kad vienam iš 57 viso posėdžio klausimų teko dvi minutės mūsų valdžios dėmesio. Tokiu ritmu patvirtinta naujoji Kupiškio rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė, pakeisti keli gatvių pavadinimai Subačiuje, išplėstos šios seniūnijos kapinės, likviduotas vienas iš Adomo Petrausko muziejaus pastatų ir balsuota už visą krūvą kitų klausimų.

Suerzino siūlymų ignoravimas

Tokio operatyvaus ir ramaus Kupiškio rajono tarybos darbo posėdžio jau seniai nebuvo. Beveik šešios dešimtys rajonui svarbių klausimų buvo praginti kaip piemens avys pro aptvarą.

Ramią posėdžio atmosferą sugebėjo laipsniu kitu įkaitinti tik Tarybos opozicijos atstovas Bronislavas Rimkus. Šis užsirūstino, kad posėdžiams vadovaujantis rajono meras Jonas Jarutis kas kartą ignoruoja jo siūlymus. Paskutinė tokia konservatoriaus idėja dėl Kupiškio rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos sudarymo nuleista negirdomis.

Politikas garsiai svarstė, ar nereikėtų į šią tarybą įtraukti pusę mokinių ir pusę įvairių rajono įstaigų atstovų. Mat į Tarybai jau pateiktą sąrašą buvo įtraukti tik trys mokiniai iš 12 narių. Sudarytai jaunimo reikalų tarybai išrinkta vadovauti Šepetos laisvalaikio centro mėgėjų meno kolektyvo vadovė Vaiva Mališauskienė. Be jos, į tarybą pasiūlyti mokiniai Kamilė Augustinaitė, Ugnė Rožėnaitė ir Vygantas Valma, politikė Zita Kaušakienė, Savivaldybės administracijos specialistė Aurelija Kukenienė, Kupiškio jaunimo centro direktorė Gaila Matulytė, Subačiaus seniūnijos seniūnas Vidmantas Paliulis, Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Paulius Pranckūnas, policijos pareigūnė Gintarė Šližytė ir režisierė Vita Vadoklytė.

„Kadangi tai – Jaunimo reikalų taryba, pasigendame čia pačių jauniausių narių. Sąžiningiausia, kad jų būtų tiek pat, kiek kitų rajono įstaigų atstovų. Todėl siūlau išbraukti Z. Kaušakienę, V. Paliulį ir V. Vadoklytę, nes jie jau yra nebe vienos komisijos ar komiteto nariai. O į jų vietą reikėtų paskirti mokinius“, – aiškino B. Rimkus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video