2024/04/27

 

Savivaldybės dividendai – Tarybos nariams

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Rugsėjo 11 d. Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje pritarta Kupiškio rajono 2014 metų biudžeto pajamų padidinimui 471 424 litais. Lygiai tokia pačia suma buvo padidintos ir biudžeto išlaidos.

Savivaldybė gauna dividendus

Rajono biudžeto pajamos buvo padidintos 471 424 litais, iš jų 226 422 litai dividendais, gautais iš AB „Panevėžio energijos“ už Savivaldybei priklausančias paprastąsias vardines akcijas, ir 245 002 litai kompensacinėmis Europos Sąjungos (ES) finansinės paramos lėšomis.

Anot Kupiškio r. savivaldybės Finansų ir biudžeto skyriaus vedėjos Redos Totorienės, Savivaldybė turi 5,94 proc. AB „Panevėžio energija“ akcijų. Pagal galiojančius įstatymus, jeigu įmonė dirba pelningai, įmonės akcininkams išmokami metų dividendai. Savivaldybė dividendus iš AB „Panevėžio energija“ gauna jau antrus metus. Praeitais metais gauti 321 897 litai (t. y. 2012 m. dividendai), – teigė skyriaus vedėja. – Šiemet kartu su dividendais gavome ir 245 002 litus kompensacinių Europos Sąjungos finansinės paramos lėšų.“
Pasak R. Totorienės, šios ES kompensacinės finansinės paramos lėšos skiriamos, kai Savivaldybės projektai vykdomi išlaidų kompensavimo būdu. „Iš pradžių vykdomi projektai apmokami iš Savivaldybės lėšų, o gavus lėšų iš ES, šios lėšos grąžinamos į biudžetą“, – sakė R. Totorienė.

Savivaldybės taryba gauta papildoma 471 424 litų suma padidino Kupiškio rajono savivaldybės 2014 metų biudžeto asignavimus bendroms biudžeto reikmėms ir paskirstė juos pagal programas ir asignavimų valdytojus.

Penkiaženklė suma – Tarybos narių veiklai

Pagal Savivaldybės valdymo ir pagrindinių funkcijų vykdymo programą, 97 350 litų skirta Tarybos narių veiklos išlaidoms padengti. Pasak Savivaldybės Finansų ir biudžeto skyriaus vedėjos, metų pradžioje dėl lėšų trūkumo Tarybos narių veiklos išlaidoms padengti pinigų nebuvo skirta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video