2024/04/25

 

Vėl brendam į skolas vardan išjuoktųjų projektų

Konservatorius Bronislavas Rimkus (antras iš kairės) dar vieną mūsų valdžios paskolą pavadino nemokšiško ir aplaidaus darbo rezultatu.
Autorės nuotrauka

Šių metų pradžioje pasiėmusi 2 mln. litų ilgalaikę paskolą investiciniams projektams po pusmečio Kupiškio valdžia vėl prašo lėšų. Dar tiek pat į skolą rajono Taryba leido jai pasiimti paskutiniame posėdyje praėjusį ketvirtadienį. Šie pinigai bus reikalingi buvusioms paskoloms mokėti ir jau pradėtiems bei naujiems sumanymams tęsti. Iš pastarųjų – Uoginių kaimo amatų centras už 650 tūkst. litų, ir 837 tūkst. litų kainuosianti jaunimo auklėjimo programa.
Iš viso mūsų rajono pečius jau slegia kone 15 mln. litų skola investiciniams projektams.

Dar du milijonus

Uždumblėjusio Varležerio išvalymą ir panašius Kupiškio rajono savivaldybės projektus jau seniai lydi pašaipos. Tačiau šunys loja – karavanas eina. Todėl ir mūsų valdžia toliau stato svajonių pilis, teisindamasi, jog Europos Sąjunga (ES) duoda, tai ir reikia imti. Tačiau žinome, kad kiekvieno tokio projekto finansavimą reikia paremti ir rajono biudžeto lėšomis.

Rugsėjo 12 d. vykusiame Kupiškio rajono tarybos posėdyje buvo patvirtintas sprendimas papildyti dar šių metų vasarį imtą 2 mln. litų paskolą. Šį kartą vėl ryžtasi pasiskolinti tiek pat.

Kupiškio rajono savivaldybės Finansų ir biudžeto skyriaus vedėjos Redos Totorienės teigimu, naujoji paskola iš banko bus paimta 10 metų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video