2024/04/18

 

Savivaldybei nereikalingas elingas – turizmo ir verslo informacijos centrui

Tūkstančius kainavęs valčių elingas buvo įvardytas kaip nereikalingas Savivaldybės poreikiams ir pagal panaudos sutartį  perduotas Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centrui.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Ketvirtadienį vykusiame Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje patvirtinta Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro veiklos metinė ataskaita. Taip pat svarstytas prašymas dėl nekilnojamojo turto pripažinimo nereikalingu Savivaldybės poreikiams ir jo perdavimo pagal panaudos sutartį centrui. Ir gera žinia šios įstaigos direktoriui – tarnybinio atlyginimo priedas.

Dalinsis su sportininkais

Posėdžio metu buvo svarstomas prašymas perduoti Savivaldybės nenaudojamą pastatą, valčių elingą prie Kupiškio marių, rajono Turizmo ir verslo informacijos centrui. „Pastatas mums tarnautų kaip valčių elingas, čia galėtume jas saugiai laikyti. Taip pat čia būtų patalpos, kur turistams galima būtų rengti konferencijas, įvairius pobūvius. Dabar pastatą ir marių pakrantę tvarko ir prižiūri UAB „Kupiškio komunalininkas“. Perėmus pastatą, vasaros sezono metu įdarbintume tris darbuotojus, kurie teritorijoje palaikytų švarą ir tvarką“, – teigė Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro vadovas Paulius Pranckūnas.

Anot opozicijos atstovo Dainiaus Bardausko, keista, kad toks pastatas Savivaldybei nereikalingas. „Pastato statybai reikėjo daug lėšų, tačiau pagal paskirtį jis nebuvo naudotas. Tiesa, buvo, – prisiminė rajono Tarybos narys. – Vieną kartą buvo išvirtas kupiškėniškas sultinys. Prieš statant didelius pastatus reikėtų pagalvoti, ar reikalingi tokie brangūs projektai.“

„Kodėl šį pastatą norima perduoti Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centrui, o ne Kūno kultūros ir sporto centrui“, – klausė rajono Tarybos narys Valentinas Beinoris. Anot direktoriaus P. Pranckūno, sporto centrui problemų dėl patalpų neiškils. „Didžiąją dalį pastato naudosime rajono Turizmo ir verslo informacijos centro reikmėms, o kitas patalpas galėsime išnuomoti. Kūno kultūros ir sporto centro įstatuose nenumatyta nuomos veikla, todėl pastatą pagal panaudos sutartį mums išsinuomoti yra paprasčiau, – teigė direktorius. – Nuo birželio 1 d. pradės veikti vandenlenčių nuoma. Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centras numato įsteigti ir irklavimo bazę. Pirmajame aukšte bus laikomos valtys, įranga, bus pagalbinės patalpos darbuotojams. Sezono metu planuojama įdarbinti vandenlenčių parko administratorius-pakrantės prižiūrėtojus.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video