2024/09/24

Tarnybinio nusižengimo paieškos baigtos

Jau seniau buvo rašyta spaudoje, kad rajono meras Jonas Jarutis birželio mėnesį darbo vietoje neradęs Savivaldybės kontrolierės Vilmos Mažeikienės po kelių mėnesių nutarė sudaryti komisiją, kuri išsiaiškintų, ar ši valstybės tarnautoja nepadarė tarnybinio nusižengimo. Komisijos, nagrinėjusios šį įvykį, išvados netenkino mero, todėl tyrimai tęsėsi.

Paskutinioji, mero potvarkiu sudaryta komisija, praėjusią savaitę vykusiame rajono Tarybos posėdyje paskelbė savo išvadas.

Trys komisijos

Per rajono Tarybos posėdį rugsėjo mėnesį svarstant klausimą dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo Kupiškio r. savivaldybės kontrolierei V. Mažeikienei mero sudaryta komisija nenustatė, kad kontrolierė padarė šiurkštų tarnybinį nusižengimą. Tačiau jos išvados rajono vadovui pasirodė netinkamos, o komisijos darbas atliktas neišsamiai, todėl Tarybos posėdžio metu buvo sudaryta dar viena komisija, kuri dėl procedūrinių pažeidimų savo darbo net nepradėjo, nes pagal įstatymus komisiją gali sudaryti ne Taryba, o rajono meras. Netrukus mero potvarkiu buvo sudaryta trečioji komisija, kuri ir tyrė, ar Savivaldybės kontrolierė padarė tarnybinį nusižengimą.

Nusižengimo nepadarė

Paskutiniosios komisijos pirmininkas Tarybos narys Sigitas Kurklys Tarybai pristatė Komisijos išvadas: „Pirmoji išvados dalis dėl šiurkštaus tarnybinio nusižengimo yra nurašyta iš buvusios komisijos išvadų, nes ir ši komisija šiurkštaus tarnybinio nusižengimo nenustatė. Toliau buvo tiriama, ar padarytas tarnybinis nusižengimas, vertinama, ar kontrolierės veiksmuose yra tarnybinio nusižengimo sudėtis. Nustatytas nusižengimo padarymo faktas, kilusios pasekmės, priežastinis ryšis tarp veikos ir pasekmių. V. Mažeikienė formaliai pažeidė valstybės tarnybos įstatymo teisės aktus, tačiau Komisija nenustatė, kad dėl šio pažeidimo būtų kilusios neigiamos pasekmės, sutrikusi tarnybos veikla, nevykdomos valstybės tarnautojo funkcijos. Tyrimo laikotarpiu negauta jokių nusiskundimų iš gyventojų ar Savivaldybės administracijos darbuotojų dėl netinkamo kontrolierės darbo. Komisija konstatuoja, kad jokių neigiamų pasekmių dėl V. Mažeikienės išvykimo iš darbo į gydymo įstaigas nenustatė.“

Tačiau, pasak S. Kurklio, Komisija konstatavo, kad minėto tyrimo metu kontrolierė buvo nenuoširdi, aiškino, kaip Komisija turi atlikti tyrimą, nurodinėjo, ką gali ir ko negali tirti. V. Mažeikienė teigė, kad jos atžvilgiu vyksta politinis susidorojimas, nurodė mero įgaliojimų ribas, tačiau nenurodė apie savo išvykimą į gydymo įstaigas, atsisakė pateikti priklausomybę profesinėms sąjungoms.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video