2024/04/27

Užburtas ratas

Sužinoti, kas už ką yra atsakingas ir ar atlieka savo pareigas, yra nelengvas uždavinys. Vieni meta kaltinimus kitiems, o šie — dar kitiems. Taip jau Lietuvoje yra įprasta. Viskas lyg užburtame rate, į kurį patekome ir mes, bandydami išsiaiškinti, kas atsakingas už Kupiškyje, P. Matulionio gatvėje, esančią autobusų sustojimo vietą.

Suoliukas yra — suoliukas dingo

Į “Kupiškėnų minčių“ redakciją paskambinęs žmogus išsakė savo nusiskundimus dėl P. Matulionio g. esančios autobusų stotelės. Namuke, kur ankščiau būdavo turgelis, maršrutinio autobuso belaukdami žmonės dažnai prisėsdavo ant suoliuko. “Prie pat sienos pastatytas ilgas suolas beveik niekuomet nebūdavo tuščias. Kai kuriems keleiviams ilgai reikėdavo lūkuriuoti autobuso, tad suoliukas buvo tikrai naudingas ir reikalingas“, — sakė Eglė Ilgutytė, kuri taip pat toje stotelėje laukdavo autobuso, važiuojančio į Alizavą.

Suoliuką atstoja žolė

Suoliukui pradingus, ilgai belūkuriuojantiems žmonėms ėmė jo stigti. Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sakė apie šią problemą žinąs, tačiau dar nenumatė sprendimo būdų. Kol yra aiškinamasi, kas yra atsakingas už autobusų sustojimų vietas, keleiviai nevengia prisėsti ir ant žolės.

Nuėjusi ten apsižvalgyti, pamačiau, kad iš tiesų keleiviai neranda, kur prisėsti. “Gerai, kai ji sausa ir oras gražus“, — juokavo ant žolės įsitaisęs vyriškis. Alizavietė Eglė pritarė, kad senyvo amžiaus žmonėms reikia to suolo. Mergina, pati ten belaukdama autobuso, yra išgirdusi močiučių skundų, kad kojos pavargo.

Pirmą kartą girdime tokį dalyką

UAB “Kupiškio autobusų parkas“ direktorius atostogauja, tad šią padėtį pakomentavo nenorėjusi prisistatyti buhalterijos darbuotoja. Anot jos, už stoteles ir jų būklę yra atsakingas ne Kupiškio autobusų parkas. “Kaimuose tai tvarko kelių tarnyba, o miestuose net nežinau kas, bet tikrai ne mes“, — sakė direktorių pavaduojanti darbuotoja. Darbuotoja pridūrė, kad nusiskundimų iš žmonių dar nebuvo girdėję.

Kažkas juk vis dėlto turi prižiūrėti šią aikštutę, o ir UAB “Kupiškio autobusų parkas“ veiklos sritys yra aiškiai nustatytos: keleivių vežimas, transporto priemonių nuoma, keleivių stotys, ir terminalai. Pasak Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Ž. Aukštikalnio, autobusų sustojimo stotelėmis turi rūpintis autobusų parkas. “Gal jie iš dangaus nukrito, jei nežino savo pareigų. Sutartis, Lietuvos Respublikos kelių transporto kodeksas įpareigoja juos rūpintis šiais dalykais“, — stebėjosi Ž. Aukštikalnis.

Privati teritorija

Ant stotelės sienų yra pilna įvairiausių užrašų, leidžiančių suprasti, kad ši teritorija jau seniai netvarkoma. Štai visai neseniai atsirado lapas su užrašu, kad tai privati valda. Šią teritoriją įsigijo Virginija Barzdžiukienė ir su savo nuosavybe turi teisę daryti ką nori. “Turgavietė visuomet buvo privati. Autobusų sustojimas yra, tačiau žmonės, įsigiję buvusį turgaus paviljoną, su tuo pastatu gali daryti viską, ko jie tik įsigeidžia“, — paaiškino Kupiškio savivaldybės ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja Marijona Pečkuvienė.

Matyt, ne vienam toje stotelėje belaukiančiam keleiviui dar ilgai teks pasėdėti ant žolės. Kaip yra pasakęs Charles M. Schulz: “Jokia problema nėra tiek rimta, kad negalėtum nuo jos pabėgti“.

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video