2024/05/04

Be raudono kilimo, bet su sveikinimais

Šeštadienio pavakare ėję pro Kultūros centrą galėjo išvysti ne vieną gan prabangų automobilį. Tiesa, raudono kilimo, apie kurį iš anksto diskutavo laikraščio internetinės svetainės skaitytojai, – nebuvo. Visgi tai nesumenkino šventiškos atmosferos minint pirmąjį reikšmingesnį Kupiškio ROTARY klubo gimtadienį – 5-erių metų sukaktį.

Verslo, politikos, mokslo ir kultūros elitas

Bet kokia sukaktis neatsiejama nuo istorijos, o pirmas “Rotary„ klubas pasaulyje buvo įkurtas Čikagoje dar 1905 metais. Galbūt ilgą klubo gyvavimo istoriją lėmė jo šūkis – “žmonija – mūsų rūpestis„. Šiuo metu vien Lietuvoje veikia 39 ROTARY klubai. Lietuvos didmiesčiuose šio klubo narius sudaro žymiausi verslo, politikos, mokslo, meno ir kultūros atstovai. Panašiu principu sudarytas ir mūsų klubas, 25 jo nariai taip pat atstovauja dalį rajono vietos savivaldos, švietimo, teisės, prekybos, statybos ir kitų sričių elito. Kupiškio kultūros centre surengtas jubiliejinis vakaras, kaip ir dera tokiam klubui, buvo santūrus, pakankamai stilingas ir tuo pačiu informatyvus. Vakarą vedusi Vilija Morkūnaitė į sceną kvietė dabartinį klubo prezidentą Rimantą Kevalaitį ir mūsų klubo pasveikinti atvykusius svečius: Kupiškio ROTARY krikštatėvius Panevėžio rotariečius, svečius iš Vilniaus, Trakų, Rokiškio, Biržų bei Joniškio klubų. Maloniai nustebino tas faktas, kad į jubiliejinį vakarą atvyko ir ROTARY klubų vadovai bei atstovai iš Danijos, Norvegijos, Suomijos ir Anglijos, šiltai atsiliepę apie mūsų ROTARY klubą. Pastarasis faktas byloja apie tai, kad net nedetalizuojant visų jų įgyvendintų projektų, vienas iš tikslų – neabejotinai pasiektas. Rotariečių bendravimo dėka Kupiškio vardas yra žinomas šiose šalyse, o tai jau mažam miestui ir rajonui nemenkas privalumas.

Paramai ir labdarai per 1,4 milijono litų

Nesvarbu ar šis bendravimas kilo iš asmeninės draugystės ir kontaktų, bet tai, pasak dabartinio klubo prezidento R. Kevalaičio, – draugystė, kurios dėka galėjo padaryti nemažai gero savo bendruomenei, taip įgyvendindami paramos ir labdaros politiką klube. Kartu su užsienio ROTARY klubais, Kupiškio rajono įstaigoms ir gyventojams suteikta paramos daugiau nei už 1,4 mln. Lt. Kaip vėliau minėjo, buvusi Kupiškio klubo prezidentė Vilma Mažeikienė (ji šiuo metu yra ir ROTARY valdytojo Panevėžio krašte asistentė), jubiliejaus išvakarėse itin maloniai nudžiugino žinia, jog “Matching Grant„ projektui “Virtuvės įrangos pakeitimas Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje„ yra gauta 150 000 Lt.

Kupiškio ROTARY klubo veiklą puikiai iliustravo vakaro metu pademonstruotas filmukas. Parama Kupiškio ligoninei, vaikų globos namams, socialiai remtiniems asmenims, pagalba negalią turintiems vaikams, įrengiant ar modernizuojant patalpas, aprūpinant būtinu inventoriumi, stipendijos studentams, galimybė ilsėtis tarptautinėse stovyklose, tokiu būdu tobulinant anglų kalbos žinias, verslo kursai bei stažuotės – dalis Kupiškio ROTARY klubo veiklos.

Pažintis su jaunaisiais Kupiškio talentais

Savo misijos mūsų rotariečiai nepamiršo ir jubiliejinio vakaro metu. Svečiai iš užsienio ir Lietuvos miestų turėjo progos išgirsti talentingiausius Kupiškio muzikos mokyklos moksleivius, juos ugdant prisideda ir rotariečiai. Pakviesdami į vakarą jaunuosius rajono talentus, jie tarsi parodė, kad mūsų kraštas gali būti įdomus ne tik savo praeitimi, dabartimi, bet ir ateitimi.

Klubo istoriją kuria ir prezidentai

Dar viena ROTARY klubo tradicijų kasmet rinkti kitą prezidentą. Taip sudaroma galimybė pasireikšti kiekvienam klubo nariui. Apie savo, kaip prezidento, veiklą kalbėjo ir į sceną pakviestieji Leonas Apšega (jis vadovavo net dvejus metus, pirmuosius kai dar klubas nebuvo pelnęs tarptautinio pripažinimo ir vėliau), vienintelė prezidentavusi moteris Vilma Mažeikienė, Algirdas Jovaiša ir Julius Vytautas Semėnas. Beje, kaip pajuokavo A. Jovaiša, po pirmųjų dviejų prezidentų – L. Apšegos ir V. Mažeikienės – darbų ir projektų jam telikę tik rūpintis balių organizavimu.

Žinoma, šventiniu furšetu, kaip ir dera tokio lygio vakarui, baigėsi ir pirmasis Kupiškio ROTARY klubo jubiliejus. Kaip sakoma, prie vaišių stalo ir užsimezga tikroji pažintis ir draugystė. Rotariečiai tarpusavyje kalbėjo apie artimiausias išvykas, viešnages, su nostalgija prisiminė ir rudeninę tarptautinę medžioklę Kupiškyje, be abejo, buvo kalbėta ir apie mainų programas, naujus būsimus projektus.

——-
Autorius: Ovidijus PETKEVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video