Artėja gražiausios metų šventės. Pirmiausia sėsime prie Kūčių stalo patekėjus Vakarinei žvaigždei. Ko gero, šiandien mažai yra besidairančių į dangų ir ieškančių šios žvaigždės. Svarbiausia, kad tik kuo daugiau namiškių Kūčių vakarienė sukviestų prie stalo.
Ar ten visur rasime dvylika tradicinių patiekalų, sunku pasakyti.
Keičiasi papročiai, skonis taip greitai, kad net nespėji susivokti. Vis dėlto dar ne viską esame užmiršę, dar keliolika ar keleri metai tik skiria mus nuo gerai žinomų šio meto papročių. Išeinant senajai kartai dar nevėlu juos išsaugoti. Tokios mintys dabar kyla.
Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ
Gyvatės metų niuansas
Jau ne pirmi metai gyvuoja patiekalų gaminimo Kūčioms paslauga. Vieni ja naudojasi, kiti perka sušius. Lietuviai atrado, kad šis patiekalas tinka Kūčioms pagal produktų sudėtį, nesvarbu, kad kvepia Japonija.
Pasidomėjome, ar kupiškėnai perka pagamintus patiekalus šiai šventei, ar patys gamina.
Kavinės „Pasimatymas“ savininkė Stanislava Astrauskienė sakė, kad treti metai klientams pasiūlo Kūčių patiekalų meniu.
Plačiau skaitykite gruodžio 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF
Kupiškėnas | 2024-12-15
|
Tik namuose gamintus Kūčių valgius pripažįstu pagal senąsias tradicijas. Nereikia jokių įmantrybių. Ir dėl kokybės abejotina….. Kai pats pasigamini, tai garantuota. Juk Kūčios yra šeimos šventė, tai tik malonumas gaminti.
Taigi | 2024-12-14
|
Paskaitykit kokius patiekalus siūlo. Su kiaušiniais, su varške. Nesuprantu kodėl naikina senąsias tradicijas.