2024/10/27

 

RETŲ PROFESIJŲ STUDENTAI PRATINASI PRIE NAUJO VAIDMENS

Auridas Meškelis studijuoja avioniką Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos institute.

Jei apie dirbtinį intelektą, ergoterapiją esame girdėję, tai kas yra avionika, žino retas, nebent tie, kurie susiję su aviacija.
Į šias sritis šiemet gilinasi Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnaziją baigę abiturientai – Linas Kantautas, Geistautė Valmaitė ir Auridas Meškelis, sutikę plačiau papasakoti apie savo pasirinktas profesijas.

Jurga BANIONIENĖ

Negirdėta specialybė išpildė lūkesčius

Iš Alizavos krašto, Kalnagalių kaimo, kilusiam Auridui mokykloje geriausiai sekėsi tikslieji mokslai – fizika, matematika, visą gyvenimą norėjo sieti savo darbinę veiklą su inžineriniais mokslais.

„Svajojau apie elektronikos inžinerijos studijas, nes tėtis elektrikas ir man pačiam patinka konstruoti elektroninius prietaisus.

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje ėjau į robotikos būrelį pas mokytoją Darių Mažylį, čia pagilinau elektronikos žinias.
Po brandos egzaminų mano mintys lakstė tarp kelių inžinerijos specialybių: elektronikos inžinerijos, elektros inžinerijos, informatikos, bet Vilniaus Gedimino technikos universitete netikėtai pamačiau specialybę – avioniką.

Apie ją išgirdau pirmą kartą, net nesupratau, su kuo ji susijusi, tačiau paskaitęs studijų programos aprašymą suvokiau, kad tai kaip tik man, kadangi domiuosi elektronika, aviacija ir dronais.

Turiu pasigaminęs lenktyninį droną, skaitmeninį laikrodį, šviečiantį visomis spalvomis.

Džiaugiuosi, kad šeimos nariai palaikė šį mano sprendimą, tik sakė, kad studijos bus sunkios, tuo ir pats įsitikinau“, – pasakojo A. Meškelis.

Plačiau skaitykite spalio 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Tikrai džiugu dėl šių jaunuolių!

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video