2024/09/19

 

A. KUBILIUI – GYNYBOS PRAMONĖS IR KOSMOSO EUROKOMISARO PORTFELIS

Andrius Kubilius. ELTOS nuotrauka

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen Lietuvos nominuotam europarlamentarui Andriui Kubiliui paskyrė Saugumo, gynybos pramonės ir kosmoso (angl. defence and space) eurokomisaro portfelį.

„Jis dirbs vystant Europos gynybos sąjungą ir auginant mūsų gynybos pramonės pajėgumus“, – antradienį Europos Parlamente (EP) pristatydama A. Kubiliaus portfelį kalbėjo EK pirmininkė.

EK pirmininkei įvardinus eurokomisarų kandidatūras, vyks klausymai EP, po kurių parlamentas turėtų kandidatūras patvirtinti.

Naujojo Europos Komisijos (EK) kabineto kadencija truks 5 metus.

A. Kubilius: gynybos portfelis atspindi prioritetines ES kryptis

Nominuotasis parlamentaras A. Kubilius sako, kad jam deleguojamas gynybos portfelis atspindi būsimos kadencijos prioritetines kryptis – Europos kontinento saugumą ir bendrijos ekonominį konkurencingumą.

„Be abejo, tokio naujo portfelio kūrimas yra labai tampriai susijęs su tuo, kaip Europos Sąjunga, Komisija ir jos prezidentė jaučia tuos didžiulius iššūkius, kuriuos kelia pastaruoju metu tai, kas vyksta Europos kontinente –  Rusijos karas prieš Ukrainą, milžiniška saugumo krizė visame saugumo kontinente. Todėl ES gynybos ir saugumo prioritetas yra įvardijamas pačios Ursulos vos der Leyen kaip vienas iš dviejų svarbiausių prioritetų, šalia konkurencingumo“, – žurnalistams EP antradienį sakė A. Kubilius.

Pasak parlamentaro, jis jaučia didelę atsakomybę, kuri politikui teks imant formuoti ES gynybos politiką, tačiau tikisi ir EK pirmininkės lyderystės.

„Vertinu tą didžiulę atsakomybę, kuri tenka su šiuo portfeliu. Nes tai yra visiškai naujas Europos Komisijos portfelis, naujas laukas, nes iki šiol pati Europos Komisija gynybos portfelio neturėdavo, tuo rūpindavosi viceprezidentas, atsakingas už užsienio ir saugumo politiką“, – akcentavo A. Kubilius.

„Tenka portfelis toje prioritetinėje kryptyje. Aš tikiuosi, kad tai reikš, kad dirbsime visi kartu, o ypač kartu su Ursula von der Leyen, nes tokia lyderystė bus labai reikalinga“, – tikino politikas.

ELTA

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Išgelbėjo Lietuvą gal išgelbės ir ES,protingas .Protingas žmogus blinkė ištaškė biudžetą,paliko be pinigų,valstybė būtų žlugusi..

    • Tik visiškas politidiotas gali rašyti kad Blinkė ištaškė biudžetą – tai padarė Kirkilas. Bet TS-KGB istams svarbu loti. Valstybė (žmonės) žlugo dėl Kubiliaus-Šimonytės varkių. Nesistenkit šokinėti kaip bluso, jūs – valstybės užkratas.

  • Kosmoso eurokomisaras 🙂
    Oi negaliu 🙂
    Apsimyšiu iš juoko 🙂

    Galėtų būti kosmoso korsaras

    • Gal jau apsimyži ir be juoko,, vatnike , ,paprastai pas jus jau viskas pragerta

      • Vatnikas esi tu, kadangi nemoki lietuviškai rašyti ir taip negerbi savo kalbos.

      • Eik susišauk dar vieną dozę marmalo, o tai rusai puola

    • Geras kandidatas – stiprus, protingas, patyręs. Raudoniems tai visada viskas netinka tik todėl, kad Kubilius iš konservatorių. Kaip ir vietinėje savivaldoje buvo Bardauskui būnant Meru, kad ir gerai dirbo ir vadovavo, buvo “ėdamas” , kad TS-LKD iškeltas.

      • Raudoniems tai gerai gal kitaip yra tai konservatoriams viskas negerai nes jie yra labai arogantiški ir tik jų nuomonė yra viskas jokios demokratijos nėra pas juos , o kas liečia Bardauską viskas buvo gerai kol pats sau koją pakišo nesąžiningumas nieks kitas čia nekaltas bernužėlį tu patsai

  • Kubilius išvedė Lietuvą iš Blinkevičiūtės sukeltos krizės,puikiai susitvarkys ir eurokomisaro poste.Sekmės gerbiamam Kubiliui…

  • Šaunuolis Kubilius
    ,sekmės darbuose.

  • Jei A. Kubiliui pavyks išsirauti iš TS-LKD aptarnavimo ir sukurti naują, itin svarbią ES veiklos kryptį, linkiu jam visokeriopos sėkmės. Andriui suteikta galimybė tapti pasaulinio lygio strategu. Tereikia išplėšti šaknis iš KGB-istus saugančios partijos ir atsisalyti nesąmonių tipo „aplenkėm Japoniją“. Kitu atveju jo pozicija nesiskirs nuo Amazonės miškų ir pingvinų saugos komisaro….

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video