2024/09/19

 

„FIXUS MOBILIS“ KVIEČIA Į PRAKTINIUS MOKYMUS ADOMYNĖJE

Adomynės dvaras. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

„FIXUS Mobilis“ pradeda registraciją į prevencinės priežiūros praktinius mokymus. Istorinių statinių savininkams, valdytojams ir meistrams skirti užsiėmimai vyks spalio 4–6 d. Adomynės dvare ir bažnyčioje, Kupiškio rajone.

„Pagrindinis praktinių mokymų tikslas – skleisti gerąją kultūros paveldo objektų prevencinės priežiūros praktiką, kurią sukaupėme apžiūrėję daugiau nei 350 kultūros paveldo objektų.

Per užsiėmimus mokomės ne tik pagal specialistų parengtas užduotis, bet – svarbiausia – ir vieni iš kitų. Suburti kuo daugiau paveldo entuziastų visoje Lietuvoje į bendruomenę, kurios nariai vieni kitus pažįsta, palaiko ir vieni kitiems padeda, yra vienas mūsų siekių. Labai kviečiame prisijungti!“ – ragina projekto „Pasidairyk pats“ vadovė Erika Kielė.

Istorinių statinių prevencinės priežiūros praktinius mokymus ves „FIXUS Mobilis“ specialistai ir kviestiniai lektoriai. Numatytos šios mokymų programos temos: kultūros paveldo ir (ar) istorinių statinių prevencinės priežiūros pagrindai; lietaus nuleidimo sistemos valymas ir priežiūra; skardinių ir metalinių elementų prevencinės priežiūros darbai: nauji skardos lankstiniai, pažeistų skardos ir metalinių elementų valymas, paviršių padengimas laikinomis apsaugos priemonėmis.

Visi užsiėmimai nemokami, bet dalyvių skaičius ribotas, todėl susidomėjusieji raginami nedelsti ir registruotis. Tai padaryti galima iki rugsėjo 18 d. internete užpildžius registracijos formą https://forms.gle/u6owwyKC5kqyVesp6 .

Prevencinės priežiūros praktiniai mokymai – „FIXUS Mobilis“ edukacinio projekto „Pasidairyk pats“ dalis. Plačiau apie projektą galima sužinoti „Fixus Mobilis“ interneto svetainėje.

„FIXUS Mobilis“ inf.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video