2024/09/19

 

NEPASITURINČIŲ GYVENTOJŲ SOCIALINES KORTELES LĖŠOS PASIEKS RUGSĖJĮ

Asociatyvi Unsplash nuotrauka

Nuo šių metų pradžios pasikeitus tvarkai, sunkiau besiverčiantys šalies gyventojai vietoje anksčiau dalytų ilgo galiojimo maisto produktų ir higienos prekių paketų gauna socialines korteles.

Artimiausias lėšų pervedimas į jas numatytas rugsėjo viduryje. Planuojama, kad parama bus skirta beveik 180 tūkst. jos gavėjų.

Vienam asmeniui kiekvieną ketvirtį paramai skiriami 25 eurai. Atsižvelgiant į tai, kiek asmenų sudaro namų ūkį, atitinkamai tiek lėšų bus pervedama į šeimai (bendrai gyvenantiems asmenims) išduotą socialinę kortelę. Tai reiškia, kad, pavyzdžiui, jei bendrai gyvena keturių asmenų šeima, kiekvieną ketvirtį savo šeimos biudžetą jie papildys 100 eurų, už kuriuos galės įsigyti reikiamų produktų ir prekių.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Vytauto Šilinsko teigimu, šiemet įdiegta nauja šios valstybės paramos forma kur kas palankesnė sunkiau besiverčiantiems žmonėms.

„Gyventojams nebereikia eilėse laukti maisto ir higienos paketų, tad jie oriau jaučiasi, antra vertus, patys gali įsigyti tuos produktus, kurių jiems tuo metu reikia pasirinktoje parduotuvėje ar prekybos tinkle. Pavyzdžiui, žmonėms nereikia laukti paramos higienos prekėmis, kuri anksčiau būdavo skiriama tik tam tikrais ketvirčiais, jie gali įsigyti jų tada, kai reikia. Neabejoju, kad tai tinkamas sprendimas“, – teigia V. Šilinskas.

Lėšos į socialines korteles pervedamos 4 kartus per metus – kovo, birželio, rugsėjo ir gruodžio viduryje. Naudoti lėšas galima nuo jų gavimo momento iki ateinančių kalendorinių metų kovo 14 d. imtinai.

Kas turi teisę gauti kortelę?

Asmenys, kurių vidutinės mėnesinės pajamos 2024 m. vienam šeimos nariui neviršija 264 eurų per mėnesį. Galimos išimtys, jų teirautis vietos savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių darbuotojų.

Kaip gauti kortelę?

Užpildyti prašymo gauti kortelę formą vietos savivaldybės administracijoje ar vietos seniūnijoje. Dėl tikslaus adreso, kur atvykti, kreiptis į vietos savivaldybės administracijos socialinės paramos skyrius.

Taip pat galima pateikti prašymą per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą www.spis.lt.

Ką galima įsigyti naudojantis kortele?

Visus maisto produktus ir kitas prekes (pvz., asmens higienos, buities apyvokos daiktus, namų švaros prekes, kūdikių prekes, drabužius, avalynę ir kt.). Draudžiama įsigyti alkoholinius gėrimus, tabaką, loterijos bilietus. Taip pat negalima sumokėti už trečiųjų šalių paslaugas.

Daugiau informacijos apie socialines korteles www.priimk.lt.

Parama į socialines korteles skiriama iš Europos Sąjungos Materialinio nepritekliaus mažinimo programos lėšų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Vienam asmeniui 25eu, o ukrainiečiams daugiau. Tai jus turėtumete savus palaikyti ir padėti , o svetimšaliams. Žmonėms tikrai yra sunku , o ukrainiečiai nesukdami galvas gauna daugiau negu pats Lietuvos pilietis. Gėda Lietuvai ir nusispjauti į savus žmonės. Didesniuose miestuose visko pilna,o Kupiški ką duoda ,čia pagal miestus žiuri ir dalyna ar kaip čia vyksta . Ištežusias daržoves,vaisius duoda vien dėl svorio ar jus patys kurie dalinate irgi tokius valgytumete?!

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video