2024/09/19

 

DIDŽIUMOS POLITIKŲ TURTAS PER METUS ŪGTELĖJO

Valstybinė mokesčių inspekcija paskelbė metines politikų turto deklaracijas. Pixabay nuotrauka

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) skelbia metinių gyventojų (šeimos) turto deklaracijų duomenis už 2023 metus. Šiemet gyventojai gali susipažinti su beveik 47 tūkst. viešai skelbiamų turto deklaracijų išrašų. VMI duomenimis, dėl einamų pareigų už 2023 metus turto deklaracijas turėjo pateikti apie 100,6 tūkst. gyventojų. Turtą Lietuvoje ir užsienyje deklaruoti privalo valstybės politikai ir tarnautojai, biudžetinių įstaigų vadovai, teisėjai, notarai, prokurorai, antstoliai, kiti įstatyme išvardyti asmenys.

Kokius turtus sukaupė rajonui atstovaujantys Seimo nariai, Kupiškio rajono tarybos nariai ir rajono vadovai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Turtingiausias Seime

Skelbiami turto deklaracijų duomenys skirstomi pagal turto grupes (gyvenamųjų namų, žemės sklypų, akcijų vertė, kredito įstaigose turimos piniginės lėšos ir pan.), juos galima palyginti pagal skirtingus laikotarpius, pasirinkti rodyti ir sutuoktinio už atitinkamus laikotarpius pateiktus duomenis.

Tarp visų pareigų atstovų, deklaravusių didžiausią turtą, daliai kupiškėnų ir biržiečiams atstovaujantis Valdemaras Valkiūnas yra keturioliktoje vietoje, bet tarp Seimo narių jis išlieka turtingiausias – deklaravo apie 4,9 mln. Eur vertės turtą. Antroje vietoje yra Gintautas Paluckas – 2,1 mln. Eur ir Arminas Lydeka – 1,3 mln. Eur.
Per metus nedaug padidėjo V. Valkiūno turtas. Šio Seimo nario turimų butų daugiabučiuose namuose vertė nepakito ir yra 217 215 Eur. Kitų statinių (sodo namelių, garažų, inžinerinių statinių) vertė irgi liko tokia pat – 1 137 240 Eur. Žemės sklypų vertė – 1 658 176 Eur (padidėjo 4 557 Eur). Seimo narys turi akcijų už 1 053 212 Eur. Tiek buvo ir pernai.

V. Valkiūnas deklaravo ir 827 870 Eur santaupų. Per metus jos padidėjo 20 560 Eur.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video