2024/07/08

 

KUR DINGO JONINĖS KUPIŠKYJE IR KUO ČIA DĖTAS KAIMYNINIS RAJONAS?

Ši nuotrauka – iš redakcijos archyvo. Šiemet Joninių laužai Kupiškyje nedegė.

Redakciją pasiekė ne vienas kupiškėnų nusiskundimas dėl Joninių renginių. Akmuo mestas į Kupiškio kultūros centro daržą.

Kristina VALYTĖ

Net keliomis dienomis anksčiau

Prašyta pasidomėti, kodėl birželio 24-ąją, Joninių dieną, Kupiškyje nebuvo jokio tai progai skirto renginio. Tik Joninės Alizavoje. Todėl dauguma, kas galėjo, ten sulėkė pasilinksminti. „Daug buvo žmonių, net iš aplinkinių rajonų. Geras koncertas, pasirodė atlikėjai Donata Virbilaitė ir Mino. Buvo verta atvažiuoti“, – pasidžiaugė ten buvę.

Tačiau ne kiekvienas gali nuvykti į šį atokų miestelį, be to, Kupiškis juk rajono centras.

Viena moteris iš Vilniaus paskambinusi netgi išsakė nuoskaudą, kad su vaikais į gimtą Kupiškį specialiai atvykusi 24 dieną Joninių švęsti, bet kadangi nebūta nei šventės, nei koncerto, tad apsisukus teko važiuoti namo.

Sakė, kiek apmaudu dėl to, nesitikėjo ir nusivylė. Juk anksčiau Uošvės Liežuvio saloje kokios smagios Joninės vykdavo, su šokiais, rateliais, vainikų pynimu, jų plukdymu ir laužo deginimu. Gražios Joninės būdavo organizuojamos ir prie Kupiškio piliakalnio.

Kiti žmonės stebėjosi, kad apskritai keista, kodėl Joninės kituose padaliniuose organizuotos gerokai prieš tikrą datą, pavyzdžiui, Šimonyse birželio 21 dieną. „Tai gal tuoj ir Mindaugines liepos pirmą minėsime?“ – ironizavo viena moteris.

Plačiau skaitykite liepos 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Bardauskas dėl Joninių nei prie ko. Joninės pasibaigė, kai meru buvo išrinktas Jarutis. Kaip jis pasakė, kad nebūtų interesų konflikto.

  • Ubaginas tas Kupiskis .geda

  • Ne Lingaudala , Stichijos ar dar kas gelbės Kupiškio kultūrą , o požiūris , valia , įdėjos , iniciatyvumas ir nuoseklumas jas įgyvendinant. Deja kol kas nieko tokio nesijaučia. Toks įspūdis , kad laivelis plaukia sau … be vairininkų ir neturėdamas nustatyto kurso. Nenoriu nieko įžeisti ir žinau , kad gausiu ko gero riebią porciją komentarų atgal , bet toks įspūdis stebint situaciją iš šono. Nelabai tai kam rūpi , o antras pagal rangą, išviso matomai nelabai supranta kur atsidūręs ir ką turi daryti , plūduriuoja kaip … ir laiko klausimas kada pats nuskęs ir kitus nuskandins.

    • P. Dainiau,
      daug čia problemų bandėte išsakyti vienoje vietoje, gal todėl ir tos gramatinės išlindo ? 🙂 O gal išties, nelabai jau kam ir jos berūpi?
      Manau, kad pavykę kultūros renginiai labai reprezentuoja Kupiškį. „Lingaudala“- vienas tokių pavyzdžių. Tokioms šventėms surengti reikėjo daug išmonės, iniciatyvos, pastangų. Būtent „Lingaudaloje“ girdėjome ir matėme ne tik mūsų, lietuvių tautos, nuostabius kūrinius, bet turėjome retą galimybę susipažinti ir su kitų, net tolimų kraštų, atlikėjais. Pagarba p. Vilijai! Šią šventę jau žinojo, į ją atvykdavo ne tik aplinkinių rajonų žmonės- garsas apie ją buvo pasklidęs toli. Deja, Jūsų minimo nuoseklumo jai tęsti buvo pristigta.
      O gal buvo ir kitos, mums, eiliniams gyventojams, nelabai žinomos priežastys?
      Joninių šventės, tokios, kokios švenčiamos Kupiškyje, visai nepasigedau.

  • Kaip grincas vogia kaledas taip grincas pavoge Jonines

  • gerai kad kiti rajonai nešvenčia Mindaugo karūnavimo dienos tai Kupiškyje bus koncertas

  • Alizavos Joninės vienintelis renginys normalesnis neskaitant 5 padėtų paveikslų pavadinant tai renginiu paroda. Dirba Alizavoje 4 darbuotojai, nieko jie nepadaro, Alizaviečių netenkina toks jų algų gavimas už nieką! Raslanai, Šateika, kur jūs? Ar girdite? Darykit kažką!

  • Ko jūs norit,vos tik pasirodo iniciatyvūs žmones,tuoj konservu apkaltinami korupcica ,igaliojimų viršijimu .,geriausia nieko nedaryti ,tik paskirti pinigus karo fondui

  • Joninių nėra, nes suspenduotas didžejus 😀

  • Ne tik Lingaudalas nebeliko,bet ir Joninių,stichijų pop muzikos koncertų,net miesto šventės niekad ner buvę,kultūros centras vadovo neturi,gal Subačius centru patapo? Nyku ir liūdna,turim tokią salą ,bet …,dar apie Alizavos Jonines, ar ne gėda kultūros centrui zinomus atlikėjus į prekybai skirtą kioskelį -palapinę (kuris ale atstojo sceną) kviesti dainuoti? O koks igarsinimas buvo? – gėda!

  • Dabar šventė bus mokoma Paketuriuose ant kalniuko ten bus surengta. Kažkam pasipelnyti.

  • Kad tas „Kultūros centras“ baigia pavirsti į „Operos ir baleto teatrą“. Apart klasikines muzikos bei teatro renginių daugiau niekas nevyksta normalaus. Gėda! O kur dingo komerciniai koncertai Pop muzikos atlikėjų per valstybines ir kalendorines šventes ar šiaip įsimintinas progas? Ir per tas pačias Jonines 2023 metais nesugebėjo nieko gero iš normalių atlikėjų pasikviesti tik išleido didelius pinigus garso ir scenos nuomai o naudos visiškai nebuvo. Be to žinau kad ne vienam atlikėjui ilgą laiką nebuvo sumokamas honoraras po atliktos koncertinės programos. O kai esi nemokus tai su tokiais niekas nenori nieko bendro turėti. GĖDA !!!!!!

  • Ba Lingaudalas Kupiškis jau neba Kupiškis. Ačiū merui konservatoriui ir jo svitai. Dainiukas pradėjys kadencijų Lingaudalas svečius sveikindamas iš karto pasokė, kad čia dabar paskutiną Lingaudala.

    • Ir teisingai Dainiukas pasakė, kiek gi metų iš eilės galima kusyti atliekamų raudų ir perėjo prie Stichijų. Deja, kažkam tai labai nepatiko … .

      • Tikėtina, kad Stichijų projektas geresnes sąlygas pasipelnyti sudarė, tai ir užraukė Lingaudalą.

  • Stichijos su visu geru iniciatyviu meru atsidūrė teisme kiek metų dar jis nesibaigia

    • Yra toks senas protingas posakis: tikslas pateisina priemones. Pavydas, apkalbos, nesugebėjimas įvertinti aplinkybių ir yra daugelio kupiškėnų bėda, nustumusi rajoną į autsaiderius.

  • Kultūros centre kuo toliau, tuo mažiau kultūros. Susidaro įspūdis, kad renginiai daromi dėl „pliusiuko“, neapsikraunant, o ne dėl žiūrovo ar tradicijų. Kultūros darbuotojo darbui reikia pašaukimo. Deja ne visi šioje įstaigoje tuo pasižymi. Ir be abejonės reikia orais atlyginimo. Talentų už kapeikas nepritrauksi, paskutiniai išbėgios. Didelė kaita turbūt ne iš gero gyvenimo…

  • Užmirštos visos šventės, tuoj nieko nebeliks Kupiški. Tokios gražios šventės vykdavo, bet nieko nebera pradedant lingaudala baigiant Joninėmis. Jus gal Kupiški žlugdot ,kad nieko nebeliktu

    • Kodėl viską organizuoti?patys galime švęsti su kaimynais.Vis linksmintojų ieškome

  • Ne tik Joninės dingo, bet ir organizuojamos šventės kaip Lingaudala ar Stichijos. Buvo geras, iniciatyvus meras, deja … .

    • Toks jausmas ,kad Kupiškio kultūros centras persikėlė į Subačių. Tai gal reikia ne pavieniams kaimo skyriams skirti lėšas Joninių rengimui,o skirti centrui.. Gal kultūros centro vadovams reikėtų labiau pasukti galvas dėl renginių Kupiškio mieste.
      Gėda Kupiškio kultūros centrui dėl Joninių….

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video