2024/06/27

 

LENKTYNIAVO SODO TRAKTORIUKAI

Akimirkos iš sodo traktoriukų varžybų Rokiškio rajone, kur dalyvavo ir kupiškėnai. Alano Čepelio nuotraukos

Praėjusį savaitgalį Rokiškio rajone vyko neeilinės varžybos – specialiai įrengtoje trasoje su vingiais varžėsi sodo traktorinės žoliapjovės.

Kupiškėnė Joana Jakšienė į trasą šį kartą grįžo su kitokia transporto priemone.
Nuotraukos iš asmeninio pašnekovės albumo

Kartu su kitais dalyviais čia pasirodė ir trys kupiškėnai. Viena jų – Joana Jakšienė.

Jurga BANIONIENĖ

Pirmą kartą

Šių sodo traktorinių žoliapjovių lenktynių idėjos sumanytojas – rokiškėnas, radijo bangomis valdomų automobilių lenktynių pradininkas Audrius Vaitiekūnas.

„Facebook“ buvo sukurta grupė „Sodo traktoriukų lenktynės“ ir kviesti visi norintys dalyvauti pirmą kartą rengiamose sodo traktoriukų lenktynėse. Sulaukta 22 dalyvių. Traktoriukai buvo suskirstyti į klases. Daugiausia jų varžėsi „Open“ klasėje su labiausiai modifikuotais traktoriukais. Taip pat ir Joana.

„Aš važiavau tarp vyrų, greičiai buvo nemaži, maniškiu buvo galima išvystyti iki 70 km/val. greitį, bet tokioje trasoje to negalėtum padaryti, nes daug posūkių. Šioje grupėje varžėsi ir kiti dalyviai iš Kupiškio: Saulius Miliškevičius ir Artūras Dievaitis, pelnęs pirmą vietą“, – pasakojo J. Jakšienė.

Šį sodo traktoriuką Joanai varžyboms parengė vyras Jordanas.

Techniką rengia vyras

Joana sakė, kad iš pradžių dalyvauti šiose lenktynėse buvo sugalvojęs jos vyras Jordanas Jakšys, VšĮ „Kupiškio auto-moto sportas“ ir klubo „35 coliai“ narys, ne tik dalyvaujantis, bet ir teisėjaujantis varžybose. Tačiau viskas pasisuko taip, kad jėgas išbandė žmona.

Plačiau skaitykite birželio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video