2024/06/15

 

PIRMĄJĄ BALSAVIMO IŠ ANKSTO DIENĄ BALSUOTI ATVYKO 41,5 TŪKST. RINKĖJŲ

VRK nuotrauka

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia pirmosios išankstinio balsavimo dienos antrajame Respublikos Prezidento rinkimų ture aktyvumą.

VRK duomenimis, iš viso balsuoti atvyko kiek daugiau kaip 41,5 tūkstančio rinkėjų – 1,7 procento nuo bendro visų rinkėjų skaičiaus. Tai yra daugiau nei pirmajame rinkimų ture.

Balsavimas pirmąją dieną vyko ramiai, net ir piko valandomis susiformavusios rinkėjų eilės judėjo greitai. Taip yra labiausiai dėl to, kad antrajame rinkimų ture yra tik vienas balsavimo biuletenis, kuriame – dviejų kandidatų pavardės, todėl rinkėjai balsavimo kabinose užtrunka gerokai trumpiau nei pirmojo balsavimo metu.

Kaip įprasta, daugiausiai rinkėjų iš anksto balsuoja sostinėje įrengtose balsavimo vietose. 

Gausiausiai rinkėjai ėjo balsuoti į Vilniaus Lukiškių aikštėje įrengtą balsavimo vietą. Nemaža dalis rinkėjų rinkosi balsuoti Vilniaus miesto savivaldybės pastate. Gausiai buvo balsuojama ir aikštėje prie Vilniaus spaudos rūmų bei Kauno miesto, Kauno rajono ir Klaipėdos miesto savivaldybių pastatuose. 

Kaip ir pirmajame ture, taip ir dabar aktyviausi yra Neringos savivaldybės gyventojai. Gausiai balsuoja ir Birštono, Ignalinos rajono, Palangos miesto ir Kupiškio rajono rinkėjai.

Pasyviausi kol kas – Šalčininkų rajono, Kauno rajono, Vilniaus rajono, Šiaulių rajono ir Panevėžio rajono gyventojai.

Balsavimas iš anksto tęsiasi, jis truks iki gegužės 23 d. 20 val. vakaro. Balsuoti išankstinėmis dienomis rinkėjai gali nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Balsavimo iš anksto vietų sąrašas>> 

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą.

VRK inf.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video