2024/09/24

Pagerbti gražiausių sodybų šeimininkai

Jau treti metai mūsų rajone renkamos gražiausios kaimo ir ūkininkų sodybos. Visą vasarą kompetentingų specialistų komisija važinėjo po atokiausius kaimus ir stebėjo, kaip tvarkosi Kupiškio žmonės. Gražiausių sodybų šeimininkai pasveikinti praėjusį ketvirtadienį Kupiškio kultūros centre, kur juos pagerbė rajono meras, seniūnai, Lietuvai pagražinti draugijos nariai ir aplinkos puoselėjimui neabejingi gyventojai.

Žmonės tvarkosi

„Džiugu susitikti tokiame dideliame būryje žmonių, neabejingų aplinkos grožiui ir tvarkai. Ir galiu pastebėti, kad mūsų kasmet vis daugėja“, – renginio svečius pasveikino Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus ir gražiausių Kupiškio rajono sodybų konkurso pirmininkas Rimantas Jocius.

Anot jo, iniciatyva tvarkyti savo namus itin sparčiai plečiasi. Tai užkrečiama – jei vienas žmogus tvarkosi savo aplinką, jo pavyzdžiu greitai užsikrečia ir kaimynai.

Paklaustas, ką per trejus metus vykdant konkursą galima pasakyti apie mūsų rajono gražiausių sodybų stilių, R. Jocius „Kupiškėnų mintims“ teigė, kad jis labai įvairus. Gyventojams, pasak pašnekovo, netrūksta išradingumo ir išmonės nepriklausomai nuo jų finansinių galimybių.

„Teko užsukti į sodybas, kur gyvena tikrai turtingi žmonės, ir ten, kur nėra, rodos, iš ko medelio pasodinti. Bet, matyt, ne vien nuo pinigų priklauso mūsų aplinkos grožis – viską lemia gyventojų išmonė“, – sakė konkurso komisijos pirmininkas.

Paskelbti nugalėtojai

Kartu su juo gražiausias sodybas vasarą lankė ir vertino architektė Euchrida Sipavičienė, želdinių specialistas Algirdas Gasiūnas, rajono mero pavaduotojas Algirdas Navickas ir kiti Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus nariai. Tvarkingiausius gyventojus taip pat siūlė rajono seniūnai.

Ir po ilgų diskusijų, kaip teigė R. Jocius, išrinkti aštuoni nugalėtojai. Dar devynios šeimos gavo padėkas už dalyvavimą.

Gražiausių sodybų kategorijoje išrinkti ir specialiomis lentelėmis bei knygomis nuo rajono mero apdovanoti Loreta ir Ričardas Černiai (Puponys), Genovaitė ir Zenonas Jansonai (Slavinčiškis), Virginija ir Vytautas Kedžiai (Paketuriai), Vitutė Joana ir Zdizlavas Pacevičiai (Šimonys), Laimutė ir Andrius Šatai (Alizava) ir Bronislava Treznickienė (Skapiškis).

Ūkininkų sodybų kategorijoje šiais metais laimėjo Audra ir Petras Makštelės iš Gražiškių kaimo. Jų sodybą taip pat papuoš speciali lentelė.

„Pasirodo, ir nedarbas Lietuvai išeina į naudą. Lietuviai nemėgsta dykinėti, todėl nesėdi rankų sudėję ir tvarkosi namus. Jūsų kuriamas grožis mus labai džiugina“, – tvarkingiausius rajono gyventojus gyrė rajono meras Jonas Jarutis.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video