2024/09/24

Bandė nuskandinti kaimynų šunį

Subačiuje kaimynės šunį nuskandinti sumanęs vyriškis užsitarnavo daugiau nei 500 litų baudą. Ko gero, šiandien nei gyvūnėlis gyvas būtų, nei kietaširdis nubaustas, jei ne žiaurumui neabejingi šio miestelio žmonės.

Planavo egzekuciją

Nors Lietuvoje galioja sankcijos gyvūnų skriaudikams, dar pasitaiko atvejų, kai žmogaus žiaurumas su keturkojais peržengia visas protu suvokiamas ribas.

Apie tokį atvejį „Kupiškėnų mintims“ pranešė subatėnai. Šios gyvenvietės žmonės neliko abejingi mirčiai pasmerktam šunyčiui, o jo žudiką paskundė atitinkamoms institucijoms.

Anot pasakojusių, Subačiaus gyventojas Kęstutis Lašinis nelaukdamas tamsaus paros laiko ir nesislėpdamas nuspendė miestelio kūdroje nuskandinti savo kaimynės kiemsargį. Užkluptas įvykio vietoje, leisgyvį šunį nuvilko į apleistus pastatus ir pririšo be maisto ir vandens.

Apie K. Lašinio ketinimus subatėnai skubiai pranešė tame pačiame miestelyje gyvenančiai Kupiškio rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorei Vidai Kaupienei.

Prižadėjo pakasti

Ši metusi visus darbus atskubėjo į iškvietimą ir radusi sunkios būklės gyvūną ėmėsi jo skriaudiko paieškų. Surastas K. Lašinis nė nesuprato, kuo taip nepatenkinta inspektorė.

„Kai šį vyrą viduryje gatvės nutvėriau, tai jis tik aiškino, kad nesirūpinčiau, nes šunį tuoj pakas“, – tokiu žmogaus požiūriu į gyvūnus stebėjosi V. Kaupienė.

Nufilmavus subatėno pasiaiškinimą bei grąžinus šunį jo šeimininkei, apie šį įvykį buvo pranešta Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriams. Šie subatėnui skyrė 550 litų baudą.

Pasak inspektoriaus Gytauto Stuko, tai nėra dažnas atvejis, kai taip žiauriai bandoma susidoroti su šunimi. Tik džiugu, kad žmonės parodė savo iniciatyvą gelbėdami gyvūną.

Dingo šuo

Bet kartais gyvūnai įžiebia ir karus tarp žmonių. Štai Skapiškio seniūnijoje dviejų vienkiemių gyventojai susipyko dėl dingusio šuns.

Į „Kupiškėnų minčių“ redakciją kreipėsi Čypelių kaimo gyventoja Aldona Bugailiškienė. Moteris vieną dieną pasigedo savo vos metų šuniuko ir po sunkių paieškų nusprendė, kad šį bus nudaigojęs netoli gyvenantis kaimynas. Mat pašnekovės teigimu, jos „neprietelis“ seniai pagarsėjęs dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

„Taigi visi žino, kad jis tarybiniais laikais kačiukams ir šuniukams galvas nusukinėjo“, – sielojosi A. Bugailiškienė.

Nelaimė Bugailiškių kieme, pasak pašnekovės, atsitiko po vienos nakties, kai jų kieme pririštą šuniuką šeimininkai nusprendė paleisti pasilakstyti. Tačiau ryte augintinis nebegrįžo.

„Pažiūrėjau, kad nutrintas pavadėlio kaklas ir paleidau. O ryte šuniukas nebegrįžo. Ieškojau per visus kaimynus, bet veltui. Kaimynai pasakojo girdėję baisius lojimus ties įtariamojo sodyba, o kitą dieną ten sukiojosi varnų pulkai. Tikriausiai kaimynas užmušė ir pakasė pakrūmėj“, – kalbėjo A. Bugailiškienė.

Tokius jos spėjimus pakurstė prieš metus tokiomis pat aplinkybėmis dingęs kitas Bugailiškių šuo: „Jau antro šuns netenkam. Prieš metus vienas dingo, kitą pasiauginom, vėl dingo. Dabar turime mažiuką, jei ir šitas dings – nebeištversim.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Rita LUKŠIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video