2024/09/24

Namų karalienės – katės

Maždaug 4000 m. pr. m. e. Senovės Egipte buvo prijaukintos pirmosios laukinės katės. Taigi šie mieli pūkuoti padarėliai prie žmonių glaudžiasi jau 6000 metų. Nors gal tiksliau būtų galima sakyti – žmogus prie kačių glaudžiasi, nes katė savo charakteriu visuomet parodo, kad yra nepriklausoma, ir tik ji nusprendžia, kaip elgtis.

Pasigrožėti įvairių veislių katėmis šį savaitgalį visi šių gyvulėlių gerbėjai skubėjo į Panevėžyje vykusią tarptautinę kačių parodą.

Kačių mylėtojų klubo „Top Miau“ organizuotame renginyje dalyvavo kačių augintojai iš Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Estijos, Lietuvos. Parodoje buvo galima pamatyti įvairių ir netgi labai retų veislių kates. Jų šeimininkai mielai pasakojo apie savo augintinius, jų charakterio ypatybes, priežiūrą.

Norintieji galėjo įsigyti kilmingų kačiukų. Jų kainos svyravo nuo tūkstančio iki kelių tūkstančių litų. Visgi tie, kurie sau dar negali leisti tiek mokėti už katinėlį, per daug nenusiminė – užteko paglostyti švelniakailį, patogiai įsitaisiusį katiną, ir net pačio didžiausio pesimisto veide pasirodydavo šypsena.

Posakis, kad katės ramina ir yra puikios žmonių charakterių bei nuotaikų žinovės, pasitvirtino. Šie simpatiški gyvūnėliai abejingų nepaliko.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video