2024/09/29

 

Ūkininkų vizija – sakurų parkas

Vilniuje sakurų parkas kiekvieną pavasarį sulaukia daug lankytojų.
Vitalijos Gaidimauskaitės nuotrauka

Netrukus žydinčių sakurų pasižiūrėti galbūt nebereikės bildėti į Vilnių. Šių medžių parką planuojama sodinti Kupiškyje. Iniciatyvos autoriai – rajono ūkininkai. Tereikia tik sulaukti valdžios sprendimo, kur rasti sakuroms vietą.

Kodėl važiuoti į Vilnių?

„O kodėl mums važiuoti į Vilnių žiūrėti sakurų, jei mes galime jų pasisodinti ir Kupiškyje“, – sako vienas sakurų parko mūsų mieste iniciatorių, Ūkininkų sąjungos Kupiškio skyriaus vadovas Zigmantas Aleksandravičius.
Šiai idėjai, pasak jo, pritarė jo vadovaujamos organizacijos nariai ir sutiko finansuoti tokį dalyką. Tereikia parkui surasti vietą.

„Lietuvoje gali augti dviejų rūšių sakuros – rausvos ir baltos. Jau pasidomėjome, kur jas augina ir, aišku, nuo medelių kiekio priklauso kaina. Tad ir patys ūkininkai sau pirks sakuras. Tik reikia sprendimo, kur mieste įkurti tokį parką, įteikėme raštą, bet negauname atsakymo“, – sakė pašnekovas.

Prašo nemaišyti politikos

Kalbintas vyras būgštauja, kad ši idėja nebūtų siejama su politika. Rajono ūkininkai, anot jo, jau pasimokė, kai pastatę šiaudų skulptūras mieste Kalėdų proga sulaukė panašių nuomonių.

„Noriu pabrėžti, kad čia nei reklama, nei politika. Norime, kad miestas būtų gražus, ir nelaukiame, kol kiti tai padarys už mus. Gali peikti, bet taip mes niekada nieko neturėsime“, – pabrėžė Kupiškio rajono tarybos narys.

Ūkininkų sąjunga, anot jo, neatsižada ir šiaudų skulptūrų. Rudenį planuojama atgaivinti tokį parką mieste. Bus pakviestos specialistės iš Panevėžio rajono, kurios mokys kurti iš šiaudų, ir toje pačioje vietoje, ties Gedimino ir Krantinės gatvių sankryža, bus sukurtos naujos skulptūros.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video