2024/09/29

Gimnazistų sveikinimas – savavališka akcija

Tarptautinę moters dieną Lauryno Stuokos-Gucevičiaus bendruomenei šiais metais apkartino nesusipratimas dėl mokinių, išėjusių iš mokyklos pamokų metu.
Autorės nuotrauka

Antradienį minėjome Tarptautinę moters dieną. Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendruomenei ši šventė buvo sugadinta. Neinformavę įstaigos vadovybės pamokų metu iš mokyklos išėję Kupiškio kultūros centro teatro studijos, vadovaujamos režisierės Vilijos Morkūnaitės, nariai sveikino moteris.

Administracija neinformuota

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas neslėpė nepasitenkinimo šia situacija. „Mums tai buvo naujiena. Viskas išaiškėjo tik baigiantis darbo dienai. Vaikai nesiderinę, nesitarę su mokyklos administracija savavališkai išėjo iš pamokų į renginį, organizuotą Kupiškio kultūros centro režisierės V. Morkūnaitės. Vakar mes su ja kalbėjomės, teiravausi, kodėl tai nebuvo padaryta, tačiau atsakymo negavau. Tai vertinu labai negatyviai“, – kalbėjo V. Žilinskas. Jo žiniomis, pamokose nedalyvavo aštuoni gimnazistai.

Pasak jo, nuo rugsėjo 1-osios gimnazijoje režisierė V. Morkūnaitė nebedirba, bet toliau ugdo gimnazijos auklėtinius pagal neformaliojo švietimo programą kultūros centro teatro studijoje. Gimnazistai dalyvauja įvairiose akcijose, renginiuose.

V. Žilinsko teigimu, tokių dalykų jo vadovaujamoje įstaigoje, kai nesitarus su vadovybe kitos institucijos atstovas išsivestų mokinius iš pamokų, iki šiol nėra buvę. „Tokie dalykai labai glumina. Pamokų pateisinimo kol kas nėra, galbūt jie bus pateikti, tačiau esmė tokia, kad viskas turėjo būti suderinta iš anksto“, – tvirtino V. Žilinskas.

Pasak direktoriaus, minint tokias šventes akcijos gali vykti, tačiau tikrai – ne pamokų metu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video