2024/09/29

Patvirtintas optimistinis rajono biudžetas

Išsamiai šių metų rajono biudžetą pakomentavo Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja Reda Totorienė (dešinėje).
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Bene svarbiausias vasario 22 dienos rajono Savivaldybės tarybos sprendimas – patvirtinti šių metų rajono biudžetą.
Net opozicija pagyrė valdančiuosius už skolų mažinimą. Sulaukta ir kritikos, ir abejonių, ar pakaks lėšų baseino ir kitiems projektams įgyvendinti.


Biudžeto skerspjūvis

Taryba patvirtino Kupiškio rajono savivaldybės 2016 metų biudžetą – 14 795 266 eurus prognozuojamų pajamų, 15 013 855 eurus asignavimų, iš jų išlaidoms – 14 160 825 eurus (darbo užmokesčiui – 6 680 148 eurus) ir turtui įsigyti – 853 030 eurų.
Savivaldybės Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja Reda Totorienė išsamiai pristatė naująjį biudžetą, palygino jį su praėjusių metų biudžetu.

Pasak jos, šių metų rajono biudžetas 344 tūkst. eurų yra didesnis nei pernai. Taip nutiko dėl to, kad didėja gyventojų pajamų mokesčio dalis (kultūros darbuotojų, socialinių darbuotojų algų, minimalios algos didinimas).

Didžiausia lėšų riekė atriekta švietimui – 45,4 proc. (pernai buvo 45,6 proc.), socialinei apsaugai – 17,9 proc. (pernai – 18,8 proc.), bendrosioms valstybės paslaugoms (valstybės skirtoms funkcijoms vykdyti, Savivaldybės administracijai išlaikyti, paskoloms grąžinti, palūkanoms) – 11,1 proc. (pernai – 12,4 proc.).

Kodėl pastarosioms reikmėms šių metų biudžete skirta mažiau lėšų, pakomentavo ir Savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas. Pasak jo, pernai refinansavus paskolas, šiemet apie 30 tūkst. eurų jų palūkanos yra mažesnės. Paskoloms grąžinti pagal grafiką dėl to nebereikės skolintis papildomai lėšų. Paskutinė Savivaldybės paskola (600 tūkst. eurų) buvo paimta praeitų metų balandį investiciniams europiniams projektams vykdyti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video