2024/09/24

Policija nebeklausys signalizacijų kaukimo

Nuo kitų metų sausio pirmosios sunkiai išsiverčianti Lietuvos policija neteks vieno iš svarbių maitinimo šaltinių. Vyriausybė priėmė sprendimą, kuriuo ji privalės atsisakyti komercinių apsaugos paslaugų teikimo. Tokias funkcijas iki šiol vykdė ir mūsų komisariato pareigūnai.

Naikinama apsaugos policija

Be privačių saugos tarnybų, kupiškėnai iki šiol mielai naudojosi ir Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnų pagalba. Vykdydami apsaugos funkcijas per 2011 metus jie 538 kartus vyko į savo saugomus objektus, pradėjus veikti juose įrengtoms apsaugos sistemoms.

Šį darbą, kaip ir visoje Lietuvoje, kontroliavo Lietuvos viešosios policijos rinktinė „Vytis“. Kupiškio pareigūnams vykdant apsaugos funkcijas vadovavo šios rinktinės Panevėžio skyrius.

Tačiau policijos pareigūnai tokį darbą atlieka paskutinį mėnesį. Mat Vyriausybės patvirtintoje Policijos plėtros programoje numatyta, kad Lietuvos viešosios policijos rinktinė „Vytis“ iki 2011 metų pabaigos turės atsisakyti komercinių paslaugų teikimo. Paslauga liks tik privačių įmonių reikalas.

Dėl šio sprendimo bus atleista daugiau nei 400 darbuotojų visoje Lietuvoje.

Mūsų pareigūnams tai negresia. „Kupiškėnų mintims“ Jurgita Žiūrienė, Kupiškio rajono policijos komisariato vyresnioji specialistė, sakė, jog valdžia, matyt, siekia, kad policija dirbtų kabinetinį darbą. Be to, anot jos, tai jai finansiškai neparankus sprendimas.

Lietuvos viešosios policijos rinktinės „Vytis“ Panevėžio skyrius klientams mūsų rajone primena, kad jie gali iki sausio 1 dienos nutraukti sutartis dėl teiktų apsaugos paslaugų arba palaukti, kol po šio termino jos bus automatiškai nutrauktos.

Klientai jau pereina

Kupiškio gyventojus bei įmones aptarnaujančios bendrovės „Apsaugos komanda“ Panevėžio filialo vadovas Sergejus Juzvenko „Kupiškėnų mintims“ teigė, kad buvusieji policijos klientai paskutiniu metu aktyviai pereina į privačių bendrovių rankas. Tam, anot jo, turėjo įtakos žiniasklaidos informacija.

Kiek ši bendrovė saugo objektų mūsų rajone, dėl konfidencialumo atsakyti negalėjo. Paklaustas, ar nekeblu budint Panevėžyje užtikrinti klientų saugumą Kupiškyje, S. Juzvenko patikino, kad jo bendrovės jau kuria plėtros planus.

Be šios įmonės, kupiškėnus taip pat saugo „Jaros sauga“ bendrovė. Ji mūsų rajone turi per 200 objektų.

Nors šios įmonės būstinės mūsų mieste nėra, pasak bendrovės direktoriaus Arvydo Antanavičiaus, visą parą Kupiškyje budi vienas darbuotojų ekipažas.

„Klientų skaičius mūsų bendrovėje auga dėl kriminogeninės situacijos, tačiau tam įtakos turėjo ir tai, kad policija nebevykdys apsaugos funkcijų. O jūsų rajone ji iš tiesų ir neturėjo daug objektų. Lygindamas kituose rajonuose vykdomas policijos apsaugos funkcijas, matau, kad pas jus nebuvo didelio aktyvumo šioje srityje. Gal todėl, kad Kupiškiui vadovavo Apsaugos policija iš Panevėžio“, – kalbėjo direktorius.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video