2024/09/24

Tarybos naujokai dar nespėjo apšilti kojų

Nors dažnai skundžiamės išsirinkę tą pačią valdžią, dabartinėje rajono Taryboje net pusė narių naujų. Tačiau ir po aštuonių mėnesių sunku pasakyti, ką naudingo jie nuveikė Kupiškiui. Šviežios galvos, modernūs kompiuteriai, bet dažno politiko balsas svarstant svarbius klausimus taip ir lieka tyruose.

„Kupiškėnų mintys“ kalbino naujus Tarybos narius, kaip jiems sekasi dirbti ir politikuoti savo rinkėjų labui.

1. Ką naudingo nuveikėte per aštuonis mėnesius dirbdami rajono Taryboje?

2. Ar į jus kreipiasi rinkėjai ir kokios pagalbos jiems dažniausiai reikia?

Andrius KLENIAUSKAS,

Lietuvos socialdemokratų partija, Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos vadybininkas:

1. Veiklą rajono Taryboje labai sunku reliatyviai įvertinti. Rinkėjai, aišku, nori, kad mūsų darbas vyktų sparčiau ir rezultatai būtų apčiuopiami. Tačiau čia viskas – kitaip. Mes daugiausia generuojame idėjas ir jas siūlysime svarstyti komitetams, Tarybai. Todėl tikrai negaliu pasakyti, kad dirbdamas Taryboje pritraukiau 3 mln. litų investicijų į mūsų rajoną.

Aš dirbu Kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos komitete ir daugiausia dėmesio skiriu šioms sritims. Stengiuosi bendrauti su žemiausia grandimi – asmeniškai kalbuosi su kultūros centrų darbuotojais, su sporto klubų atstovais. Turiu minčių dėl pokyčių jų darbe.

Būdamas Tarybos narys tam tikrą dalį laiko skiriu išvykoms ir susitikimams. Štai neseniai lankėmės Antašavoje dėl ugniagesių problemų. Mūsų komitetas griežtai prieš šios tarnybos komandų mažinimą.

O šiaip dar mažai laiko dideliems darbams. Tiesiog prieš posėdžius vartau reikalingą medžiagą, domiuosi problemomis, tariuosi su specialistais.

Be to, šios Tarybos darbe dar nebuvo ir itin svarbių klausimų.

2. Į mane kreipiasi tikrai daug rinkėjų. Jie žino, kur dirbu, ir ateina pasikonsultuoti pačiais įvairiausiais klausimais: nuo įsidarbinimo iki rajono bėdų. Supratau, kad gyventojai dar per mažai žino, kur jiems tiesiogiai ieškoti pagalbos.

Be to, žmonės įsivaizduoja, kad Tarybos narys – visagalis. Iš tiesų savivalda ir konkrečiai Taryba turi per mažai galių spręsti svarbiems klausimams. Pavyzdžiui, aš norėčiau aktyviems kultūros darbuotojams pakelti atlyginimus, bet viską riboja bendra šalies kultūros politika.

Sigitas KURKLYS,

Darbo partija, „Sodros“ Kupiškio skyrius, vyriausiasis specialistas (teisininkas):

1. Dirbu Ekonomikos, finansų ir biudžeto, Kontrolės komitetuose bei kai kuriose Savivaldybės komisijose. Dažniausiai mano darbas būna kartu su kitais teisingai paskirstyti Savivaldybės biudžeto lėšas įvairiems reikalams. Kol kas tai – eiliniai darbai.

O daugiau triūso prireiks svarstant naują rajono biudžetą. Tuomet galbūt turėsiu ir savų pasiūlymų, kuriuos man jau dabar sufleruoja rinkėjai.

2. O rinkėjai į mane iš tiesų dažnai kreipiasi: su jais kalbuosi ir telefonu, ir susitinkame. Dažniausiai jiems reikia mano, kaip teisininko, pagalbos. Tai rūpesčiai dėl darbo sutarčių ir užmokesčio, paveldėjimo. Bet sulaukiu ir įvairių skundų dėl viešosios tvarkos, gatvių ir šaligatvių remonto, socialinių būstų ir t. t.

Egidijus ČERNIUS,

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, ūkininkas:

1. Kartu su kitais politikais darbuojuosi Kaimo reikalų komitete. Bet dar mažai laiko, kad galėčiau pasigirti dideliais pasiekimais – tiesiog nebuvo labai svarbių klausimų. Viskas kol kas vyksta daugiau diskusijose.

2. Su rinkėjais dažnai susitinku kasdienybėje. Esminių klausimų jie dažniausiai man nekelia. Tačiau žmonėms rūpi ugniagesių, žemės mokesčių, sveikatos apsaugos problemos. Gyventojai skundžiasi nedarbu ir sunkiomis verslo sąlygomis rajone. Daug pažadėti jiems negaliu – tai ne mano vieno galioje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video