2024/09/24

Krepšinio aikštelėje – ir merginos

Jau treti metai, kai Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje gyvuoja krepšinio komandos palaikymo grupė „Laid – Back“, vadovaujama kūno kultūros mokytojos Ingridos Tuskienės. Jaunos, entuziastingos ir kūrybingos merginos pelnė daugelio simpatijas ir savo veržliais pasirodymais nuolat džiugina krepšinio aistruolius.

Susikūrė krepšininkų dėka

Pasak merginas subūrusios mokytojos I. Tuskienės, šiuo metu kolektyvą lanko trylika 1 – 4 gimnazijos klasių merginų. „Visai neseniai teko atsisveikinti su grupės senbuvėmis, mokyklą jau baigusiomis šokėjomis, šiemet „Laid – Back“ paliks dar šešios merginos, tačiau netrukus gimnazijoje bus skelbiama atranka, po kurios, tikimės, kolektyvas pasipildys naujomis narėmis. Mums reikia šviežio vėjo ir naujo gūsio, norime, kad grupė didėtų, jaunėtų bei dirbtų toliau“, – teigė mokytoja.

Prisimindama „Laid – Back“ atsiradimo pradžią I. Tuskienė pasakojo, kad grupė, kurios pavadinimas, sugalvotas pirmosios kolektyvo kapitonės Unės Kurklytės, reiškia „atsipalaidavusios“, ėmė kurtis tuomet, kai gimnazijos krepšininkai vieną po kitos pradėjo skinti puikias pergales: „Vis daugiau komandų atvykdavo į mokyklą žaisti krepšinio, varžybų metu visuomet yra pauzės tarp kėlinių, minutės pertraukėlės, norėjosi, kad jos būtų turiningos. Surizikavau ir gimnazijoje pakabinau skelbimą, kad reikalingos drąsios, šokančios, kuriančios merginos, kurios sudarytų krepšinio palaikymo komandos branduolį. Norinčių atsirado nemažai, taip pamažu susikūrė gražus šokėjų būrelis. Dirbame, kuriame, mumis džiaugiasi, o mes džiaugiamės, kad esame.“

I. Tuskienė akcentavo, kad kitų miestų mokyklose tokių grupių tikrai nėra daug: „Atvažiavę kitų miestų komandų žaidėjai ir treneriai tikrai mus pastebi ir džiaugiasi.“

Nelengvos treniruotės ir kūrybiniai ieškojimai

Paklausta, ar lengva ir paprasta viskas, mokytoja pabrėžė, jog, kaip ir visur, išlieka pačios stipriausios: „Išbėgdamos į krepšinio aikštelę ten būname labai trumpą laiką – staiga sužibame ir vėl išbėgame. Tačiau dėl tos minutės ne valandą ir ne dieną tenka praleisti sunkiai treniruojantis mokyklos choreografijos salėje, artėjant varžyboms tobulinti judesių būtinai skubame į didžiąją mokyklos sporto salę. Merginoms tenka patirti nemažai kūrybinių kančių, kol visi kiti išvysta patį gražiausią rezultatą.“

Pasak I. Tuskienės, visos šokėjos labai kūrybingos: „Kuria visos, aš, kaip mokytoja, prisidedu išties nedaug, esu tik padėjėja, konsultantė.“

Tačiau įvairių originalių idėjų nestokoja ir mokytoja, jų paieškoti tenka internete, patirties pedagogė semiasi stebėdama kitų darbą, o tuomet viską pritaiko kasdienėse treniruotėse. „Niekada nebijau skolintis idėjų, nes kiekviena šokanti grupė savaip interpretuoja judesius, sukuria savo naujoves ir taip atsiranda naujas judesys“, – pasakojo I. Tuskienė.

Merginos pasirodo gimnazijoje vykstančių krepšinio varžybų metu, joms teko dalyvauti rajoniniame talentų renginyje, kuriame laimėta pirmoji vieta ir publikos simpatijos. „Laid – Back“ džiugina ir rajono sportinį gyvenimą mėgstančius kupiškėnus, visai neseniai grupė šoko renovuoto Lauko gatvės stadiono atidarymo iškilmėse, o praėjusiais metais buvo išvykusi už rajono ribų – su gimnazijos vaikinų krepšinio komanda Pasvalyje vykusiose finalinėse rungtynėse šokiais palaikė saviškius. Įvertindama kolektyvo aktyvumą, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija suteikė galimybę merginoms stebėti „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ krepšininkų susitikimą sostinėje.

„Laid – Back“ šokėjos pasirodymų metu puošiasi specialia apranga, kaip rengtis, jos sugalvojo pačios, o idėjas ir sumanymus įgyvendino kapitonės Justinos Naujikaitės mama. „Stengiamės atsinaujinti kasmet, rūbų komplektų šokėjos turi ne vieną. Finansiškai mus truputį remia Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija, tačiau nemažai tenka prisidėti ir savomis lėšomis“, – pasakojo I. Tuskienė.

Pamažu gimsta ir grupės tradicijos. Neseniai merginos atsisveikino su gimnazistėmis ketvirtokėmis, tad tikimasi, kad gražia tradicija taps jų išleistuvių šventė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video