2024/09/24

Artėjant lietingam metų laikui – šilto būsto paieškos

Vasariška šiluma pamažu vietą užleidžia rudenio darganai. Vis dažniau pagalvojame apie šiltus, jaukius namus. Bene didžiausią nerimą kelia artėjantis šildymo sezonas gyvenantiems daugiabučiuose. Kaip reiks susimokėti už šildymą, juolab kad kainos nebus nei mažesnės, nei tokios pat kaip praeitą žiemą – jų kilimas yra neišvengiamas.

Padidėjęs skelbimų skaičius apie parduodamus butus perša mintį, kad žmonės ieško išeičių, kaip gyventi ne tik šilčiau, bet ir pigiau.

Svarbiausia – ekonomiškas būstas

„Prieš parduodami sodybą dėl kainos konsultavomės su nekilnojamojo turto agentais, todėl kaina – 75 tūkst. Lt – yra tikrai reali, – sakė Palėvenėlės kaime parduodantys sodybą žmonės. – Mūsų žiniomis, už šalia Kupiškio marių esančias sodybas prašo iki 200 tūkstančių litų. Žmonės gana aktyviai skambina, teiraujasi.“

Antašavoje parduodamo mūrinio namo savininkas taip pat patvirtino, kad žmonės domisi privačiais namais. „Per dieną sulaukiu net iki 15 skambučių, – sakė namo savininkas. – Pagrindiniai pirkėjų klausimai yra susiję su šildymu: kiek jis kainuoja, kokiu kuru apšildomas namas.“

Pirkėjams labai svarbu, kad įsigytame name galėtų iš karto gyventi, būtų tvarkingi, remonto nereikalaujantys kambariai. Čia už mūrinį namą su garažu, ūkiniu pastatu, 30 a namų valda prašė 80 tūkst. Lt.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video