2024/09/21

Autobusų techninė būklė – vidutiniška

Artėjantis rugsėjis – rūpestis ne tik mokiniams ir jų tėveliams. Gerokai pagausėsiančiam keleivių, kurių daugumą ir sudaro moksleiviai, srautui visą vasarą ruošiasi UAB „Kupiškio autobusų parkas“.

Pasiruošimo nuotaikos

Pasak „Kupiškio autobusų parko“ direktoriaus Virgilijaus Braknio, rugsėjį jo vadovaujama įstaiga pasitinka ne optimistinėmis, tai bent teigiamomis nuotaikomis. „Pasiruošimas naujiems mokslo metams, kuomet autobusai prisipildo keliaujančių vaikų, vyksta visą vasarą. Praktiškai sutvarkyti visus autobusus beveik neįmanoma, stengiamės atlikti bent jau didžiąją darbų dalį – patikriname jų techninę būklę, perdažome. Šiuo metu beliko paruošti du autobusus“, – teigė V. Braknys. Reikia, kad kasryt į maršrutus išvažiuotų 13 autobusų – 11 vietinių, važinėjančių po rajoną, ir 2 vykstantys į Panevėžį.

„Kupiškio autobusų parkas“ turi 14 didelių autobusų ir porą mikroautobusų. „Vasaros metu nustatytu maršrutu autobusas vyksta kartą per savaitę, o nuo rugsėjo – jau kasdien, todėl gedimai turi būti sutvarkomi iškart, nes tiesiog nėra kuo pakeisti sugedusią transporto priemonę. Blogiausias variantas, kai keleivius vežame mikroautobusais, tačiau jais gali važiuoti daug mažiau keleivių“, – akcentavo direktorius.

Paklaustas, ar vis dar pasitaiko atvejų, kai moksleiviai gadina autobusų inventorių, V. Braknys teigė, kad pastaruoju metu tokių dalykų sumažėję: „Kartais pasitaiko, kad aplaužo sėdynes, atlošus, tačiau tai pavieniai kartai, vaikai drausmingesni.“

Reikia naujų autobusų

„Didieji mūsų autobusai gana seni. Seniausias „Volvo“ markės autobusas pagamintas 1984 metais, turime ir 1988, 1989 metais gamintų transporto priemonių. Dėl jų gedimų problemų, be abejo, neišvengiame. Tačiau yra ir naujesnių. Štai pernai gavome autobusą iš norvegų, patiems teko pridėti 16 tūkstančių litų, dabar džiaugiamės geru, 47 vietų autobusu. Turime keturias „Iveco“ markės transporto priemones. Šiais metais, imdami paskolą su rajono Savivaldybės garantu, autobusų parką atnaujinome dviem autobusais, vienas – 22, o kitas didelis, 55 vietų. Pastarąjį atsivarėme vos prieš kelias savaites ir jis dar laukia techninės apžiūros“, – pasakojo V. Braknys.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video