2024/09/21

Jubiliejinėje marių regatoje vėjo užteko

Šeštadienį vyko „Kupiškio marių regata 2011“. Šūkis „Vėjo, vėjo, vėjo“ kaip niekada buvo teisingas. Šį kartą jo buriuotojams tikrai nepritrūko.

Jubiliejinė regata

Regatoje dalyvavo 19 buriuotojų iš Biržų, Panevėžio, Ukmergės (pirmą kartą) ir Kupiškio.

„Kupiškio marių regata 2011“ atidarymo ceremonijoje kalbėjęs Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro direktorius Zigmas Paulauskas džiaugėsi, kad ši regata jau 15-oji. „Laikas labai greitai bėga, ir labai džiugu, kad šiais metais visi buriuotojai susirinko jau į jubiliejinę Kupiškio marių regatą. Šiandien vėjas geras, todėl ir varžybų dalyvių nuotaika turėtų būti puiki“, – sakė Z. Paulauskas.

Buriuotojų pasveikinti atvyko ir rajono meras Jonas Jarutis.

„Nedrąsu kalbėti – bijau, kad nenušvilptumėte kaip Kubiliaus prieš porą dienų“, – juokavo J. Jarutis. – Sakoma, kad blogo oro nebūna. Būna tik bloga nuotaika arba bloga apranga. Buriuotojai – ne tie žmonės, kuriuos išgąsdintum lietumi. Džiugu, kad plečiasi dalyvių geografija. Kas žino, gal po 5-erių metų švenčiant 20-ąją regatą čia bus kelis kartus daugiau dalyvių.“

Kolegų ir žiūrovų plojimais buvo pagerbtas ir šios tradicinės regatos dalyvis iš Biržų Vitalijus Jasiūnas. Jis dalyvavo visose Kupiškio marių regatose – nuo pat pirmosios.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video