2024/09/24

Atsirado darbo vietų veterinarijos ir maisto saugos specialistams

Nuo šių metų liepos 1 d. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba optimizavo savo darbą. Buvo sumažintas juridinių vienetų skaičius. Palikti du juridiniai vienetai – Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ir Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas.

Kaip ši reorganizacija paveikė Kupiškio r. maisto ir veterinarijos tarnybą?

Apie visa tai pasikalbėjome su Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoju Kęstučiu Jagminu, kuris šiuo metu laikinai eina Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigas. Pasak jo, po reorganizacijos nebeliko rajonų ir apskričių maisto ir veterinarijos tarnybų. Dėl to sumažintas ir darbuotojų skaičius. Tačiau Kupiškio etatų mažinimas nepalies. Kaip minėta, ši tarnyba neteko juridinio vieneto statuso. Nuo šiol jos pavadinime nebeliko žodžio „rajono“. Tarnybos funkcijos nepasikeitė. Ji ir toliau rūpinsis gyvulių sveikata, maisto sauga. Tiesa, kupiškėnai šiuo metu išgyvena darbuotojų kaitos metą. Į užtarnautą poilsį išėjo ilgametis šios įstaigos vadovas Julius Skrandauskas.

Po reorganizacijos nebesutiko dirbti veterinarijos gydytojas inspektorius Mindaugas Papuška. Be to, dabar ir atostogų laikas. Tad specialistų stinga. „Kol bus paskelbtas naujas konkursas Kupiškio maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigoms eiti, tas pareigas turiu aš. Konkursas bus skelbiamas artimiausiu metu. Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybai, be vadovo ir veterinarijos gydytojo inspektoriaus, reikės dar vieno maisto produktų inspektoriaus. Iki šiol šiame skyriuje dirba viena maisto produktų inspektorė Aldona Stukienė. Centrinė vadovybė Kupiškiui skyrė dar vieną maisto produktų inspektoriaus etatą. Šiuo metu į talką veterinarijos gydytojai inspektorei Vidai Kaupienei pasitelkėme ir „Oksvidos“ skerdykloje dirbančią veterinarijos gydytoją Juliją Pilitauskienę“, – pasakojo apie situaciją tarnyboje pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video