2024/09/24

Medžio skulptūromis pasipuoš dar vienas miesto kampelis

Tai vienas, tai kitas miesto kampelis jau aštunti metai pasipuošia medinėmis skulptūromis. Šįmet medžio drožėjai meniškais ir funkcionaliais darbais pagražins skardį prie Kupos pradinės mokyklos. Kaip atrodys nedidelis parkelis, jau netrukus galės grožėtis kiekvienas.

Vieta padiktavo temą

Dešimt dienų Kupiškyje darbuojasi medžio drožėjai. Birželio 22 dieną vyko plenero „Žmogus ir vanduo“ atidarymas. Pagrindiniai tikslai: puoselėti liaudies meną, gražias tradicijas, papuošti miesto kraštovaizdį. Kūrybiniam darbui nusiteikę penki menininkai: kupiškėnai Dalius Žvybas, Ramūnas Vizbaras, Valentas Butkus iš Ukmergės rajono Bačkonių kaimo, Audrius Vasiliauskas iš Kėdainių, Vidas Jatulevičius iš Biržų rajono, Vabalninko. Pirmiausiai drožėjai susipažino su erdve, kurią papuoš jų darbai, paskui su parūpinta medžiaga. Susitiko su „Kupos“ pradinės mokyklos direktore Marijona Jančiene, išklausė jos pageidavimų, nes toje vietoje planuojama įrengti stadioną. Tai bus mažų vaikų sporto aikštynas, tad kūrėjai turėtų ir apie tai pagalvoti. Juk mažieji mėgsta pasikarstyti, įveikti įvairias kliūtis, bet visa tai turi būti saugu. Nors į tokius lūkesčius reikia atkreipti dėmesį, bet vis dėlto prioritetas – meniškumas, o po to funkcionalumas. Vietovė ir miesto kampelio papuošimo poreikiai, paruošta ąžuolo mediena, atrodo, padiktavo ir temą – sportas.

Kiekvienas panorėjęs pasižiūrėti, kaip dirba menininkai, galėjo paėjėti į didžiosios „Maximos“ kiemą. Jie ten dirbo visą savaitę. Parūpo žvilgtelti, kaip sekasi vyrams prakalbinti mūsų tvirtybės simbolį – ąžuolą, kaip pavyksta jungti savo kūrybinius sumanymus su šeimininkų pageidavimais. Beveik po savaitės užsukusi pasižiūrėti, kaip drožėjams sekasi, nustebau: sušilę suplukę skulptoriai darbus jau beveik baigė. Kai kurie funkcionalūs pasakų herojai jau iškeliavę į nuolatinę buvimo vietą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Emilija Pamarnackaitė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video