2024/09/24

Neįgaliųjų laukia vasaros kelionės ir diskusijos su vietos valdžia

Gegužės 4 d. Kupiškio kultūros centro vitražų salėje vyko Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjungos ataskaitinis susirinkimas. Tradiciškai pirmiausia tylos minute pagerbti mirusieji šios Sąjungos nariai. Po to susirinkusiesiems buvo pateikta organizacijos veiklos ir finansinė ataskaita, pristatytas tolimesnių darbų planas.

Kas nuveikta per 2010-uosius paviešino Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjungos pirmininkas Gediminas Virbickas. Pasak jo, šiuo metu šiai organizacijai priklauso 295 nariai. Pernai ją papildė 26 žmonės.

Sąjunga teikė neįgaliesiems ir kitiems žmonėms informavimo ir konsultavimo, teisių atstovavimo, transportavimo, sociokultūrines, asmens higienos, namų ruošos paslaugas. Iš viso suteiktos 4675 paslaugos. Jomis pasinaudojo 478 žmonės, iš kurių 382 buvo neįgalieji.

Pirmininkas paminėjo sėkmingą teatro būrelio „Pasitikėjimas“ veiklą, kartu su Darbo birža rengtą seminarą apie neįgaliųjų galimybes įsidarbinti ir kurti savo verslą. Neįgaliesiems taip pat buvo naudingas seminaras „Pažink negalią“, anglų kalbos kursai. Sąjungos nariai labai aktyviai dalyvavo pernai Kupiškyje rengtoje Medaus šventėje. Penkis kartus vykta į keliones. Aplankyta Palanga, Nida, Čekija. Bene įspūdingiausias buvo Naujųjų metų sutikimas Palangoje. Sąjungos nariai aktyviai dalyvavo ir respublikiniuose renginiuose: Ukmergėje kasmet vykstančioje rankdarbių parodoje „Rudens saulutė“, sporto šventėje „Mes esame“, vasarą rengtuose baidarių žygiuose ir kitose stovyklose.

Susirinkusieji G. Virbicko ir revizijos komisijos pateiktą finansinę ataskaitą įvertino gerai.

Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjungos socialinė darbuotoja Palma Skrebienė informavo, kad šiemet taip pat bus galimybė nors vienam Sąjungos nariui išvykti į sergančiųjų išsėtine skleroze stovyklą. Dar kol kas iš centrinės organizacijos būstinės nesulaukta konkrečios informacijos, kada ir kokios stovyklos neįgaliesiems bus rengiamos.

Šiemet taip pat planuojama daug kelionių. Tačiau socialinė darbuotoja pasigedo didesnio žmonių aktyvumo. Antai neįvyko kelionė į vasaros sezono atidarymą Palangoje, nes užsirašė nedaug norinčiųjų važiuoti. Artimiausia išvyka šiuo metu numatoma į Trakus ir Kernavę per Jonines. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais irgi bus siūloma vykti į Palangą, į Estiją (Taliną ir Saremų salą) per baltųjų naktų laikotarpį bei į Švediją.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video