2024/09/24

Rajono turizmą išgelbės verslininkai ir amatininkai

Artėjant šiltajam metų periodui vis dažniau kalba pasisuka apie artėjančias atostogas. Į klausimą „kur šiemet planuoji keliauti?“, dažnas atsako, kad tikriausiai savame mieste prie ežero ar Kupiškio marių, nes tolimos kelionės ne visiems įkandamos finansiškai.

Vasarą padaugėja turistų, todėl pasidomėjome, ką šiais metais gyventojams ir rajono svečiams žada pasiūlyti reformuotas Kupiškio turizmo ir verslo informacijos centras.

Reorganizacija

Kupiškio turizmo informacijos centras, priklausęs Panevėžio apskrities turizmo centrui, buvo reformuotas ir sujungtas su Kupiškio verslo centru. Nuo pernai lapkričio 16-osios atsirado viena įstaiga – VšĮ Turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC). Pasak laikinai einančios direktorės pareigas Editos Žalnieriūnienės, nors ir labai brangiai kainuoja patalpų nuoma, atvykstantys svečiai ir mūsų rajono gyventojai visą informaciją apie lankytinas Kupiškio vietas ras kaip ir seniau ten pat, kur anksčiau buvo Turizmo informacijos centras.

„Viena iš Turizmo departamento sąlygų yra, kad tokia įstaiga būtų įsikūrusi miesto centre pirmame aukšte ir būtų galimybė į ją patekti neįgaliesiems, – sakė E. Žalnieriūnienė. – Todėl kol kas vieta lieka ta pati. Su turistais bendraus ir jiems informaciją teiks 2 turizmo vadybininkai.“

Problemos

„Pernai Turizmo informacijos centre apsilankė 5114 žmonių. Iš jų 66 užsienio piliečiai, – sakė TVIC turizmo vadybininkė Vaida Bočiulytė-Laucinavičė. – 747 lankytojai pasinaudojo taip vadinamu išvykstamuoju turizmu – pirko keltų bilietus ar keliones.“

Siekiant nors kiek pagyvinti susidomėjimą buvo sugalvotos pažintinės ekskursijos po miestą, kur atvykusieji galėjo pėsčiomis susipažinti su gražiausiomis miesto vietomis. Deja, labai didelio susidomėjimo ši iniciatyva taip ir nesulaukė. Kol kas gana sudėtinga situacija ir su informacijos sklaida. Pernai metais atvykusiems svečiams turizmo vadybininkės galėjo pasiūlyti tik pačių mėgėjiškai padarytus lankstinukus apie lankytinas rajono vietas. Gal kažkiek padėtį gelbėjo bendras visos Panevėžio apskrities lankytinų vietų lankstinukas, kuriame buvo ir keletas mūsų rajono lankytinų vietų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video