2024/09/24

Problemos dėl batų ir šaldytuvų

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija (VNMPI) kovo mėnesį žada aplankyti ir konsultuoti daugiau kaip aštuoniasdešimt prekybos vietų ir prekybininkų. Kupiškio rajone šiuo tikslu kartu su valstybine metrologijos tarnyba numatyta surengti seminarą. Jame kalbėsiantis VNMPI Panevėžio skyriaus vedėjas Antanas Šleivys teigė, kad mūsų rajone didelių problemų su ne maisto prekėmis nėra, tačiau pirkėjams ir pardavėjams vis dėlto dar yra ką pasakyti.

Rengs seminarą

VNMPI kovo mėnesį pradeda vykdyti naują konsultacinį projektą. Užuot skyrę prekybininkams baudas už įvairius pažeidimus, šįkart jie važinės po prekybos vietas ir teiks konsultacinę pagalbą. Verslininkai galės dar kartą prisiminti prekių ženklinimo taisykles, produktų saugos reikalavimus ir kitą svarbią informaciją.

Į Kupiškio rajono prekyvietes VNMPI inspektoriai užsukti nežada, tačiau mūsų mieste kovo mėnesio pabaigoje jie ketina surengti bendrą seminarą.

„Didžioji dalis mūsų darbų vyksta pagal iš anksto parengtus planus ir programas. Pagal juos Kupiškis kovo mėnesį nebus tikrinimas, tačiau praėjusiais metais ne kartą stebėjome jūsų rajono prekybininkus. Dažniausiai apie įtariamus pažeidimus praneša konkurentai“, – teigė VNMPI Panevėžio skyriaus vedėjas A. Šleivys.

Anot jo, per praėjusius metus ne vienas kupiškėnas kreipėsi su skundais dėl nekokybiškų prekių. Gavę tokią informaciją, pasak vedėjo, inspektoriai aiškintis pažeidimų vyksta neplaningai.

„Kupiškis iš kitų Panevėžio regiono rajonų mūsų darbe niekuo neišsiskiria. Kaip ir kitur, čia žmonės kartais nusiperka nekokybišką prekę ir po to sunkiai randa bendrą kalbą su ją pardavusiais prekybininkais“, – teigė A. Šleivys.

Klaidina klientus

Dažniausia mūsų pirkėjų bėda, pasak pašnekovo, batai. Juos pardavėjai dažnai parduoda su čekyje įrašyta 14 dienų garantija.

Bet A. Šleivys įspėja, kad tai tik prekybininkų gudrybė: „Kaip garantinį laikotarpį jie gali įrašyti kad ir vieną dieną. Tačiau pirkėjai turi žinoti, jog pagal įstatymus dėl šių prekių pastebėtų defektų galima kreiptis šešis mėnesius nuo pirkimo datos.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video