2024/09/24

Ūkininkai jau persirikiavo!

Praėjusį penktadienį antrąkart šauktas Ūkininkų sąjungos rajono skyriaus ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas įvyko. Įvertinti skyriaus nuveikti darbai, išrinkta nauja valdžia. Galėjo ūkininkai tik perrinkti savo vadovus, bet savo poste likti nepanorus ilgamečiam skyriaus pirmininkui savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjui Valentui Mankūnui, teko ieškoti naujų vedlių.

Nauja valdžia

Susirinkimo dalyviai vienbalsiai skyriaus pirmininku išrinko ūkininką Antaną Dobrovolskį. Patvirtinta 15 narių taryba. Po gyvų diskusijų pirmininko pavaduotojais iš trijų pasiūlytų kandidatų, gavę daugiausiai balsų, išrinkti du – Ričardas Barzdenis ir Egidijus Černius. Atrodo, susirinkimo organizatoriams tokia rinkimų baigtis buvo kiek netikėta.

Nesiveliant į gilesnes įžvalgas, pamąsčius, bet garsiai neišsakius jokių politinių pasvarstymų, prisimenant, kad Ūkininkų sąjunga yra nepolitinė organizacija (tačiau visi išvardintieji skyriaus vadovai yra įrašyti į oponuojančių partijų savivaldos rinkimų kandidatų sąrašus), intriga jau yra. Atomazga bus po savaitės, po savivaldos rinkimų. Sakoma, kad žemės ūkis ir ūkininkai yra garvežys, lokomotyvas, tempiantis visą šalies ūkio sąstatą… Taigi jie yra svarbūs žmonės.

Bus tik sunkiau

Yra šalyje rajonų, kuriuose Ūkininkų sąjungos skyrių nėra. Matyt, ūkininkams tokios organizacijos ten nereikia. Kupiškėnams truputėlį jos reikia. Rajone yra 1945 įregistruoti ūkiai. 68 jų šeimininkai priklauso Ūkininkų sąjungai, moka nario mokestį, dalyvauja jos renginiuose. Pasisako svarbiais žemės ūkio politikos, žemdirbių savivaldos klausimais. Dalyvauja „Metų ūkio“ konkurse. Bet ši veikla galėtų būti daug aktyvesnė, įvairesnė, o gretos gerokai gausesnės.

„Devynerius metus dirbom drauge, jutau aktyviausiųjų paramą, bet dabar, manau, skyriui turi vadovauti betarpiškai su žeme ir gamyba susijęs žmogus. Kai atstovauji ir valstybės institucijai, ir visuomeninei organizacijai, kartais būna sunku suderinti visų pozicijas ir nuostatas“, – pripažino devynerius metus skyriui vadovavęs Valentas Mankūnas, perskaitęs paskutinį savo ataskaitinį pranešimą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video