2024/09/24

Šventiniame priėmime – uždainavo valdžia

Kiekvieno rajono naujametiniai merų priėmimai yra skirtingi. Štai pasvaliečių meras nutarė savo šventinį priėmimą skirti labdaros tikslams, kad pagelbėtų keliems rajono varguoliams. Mūsų rajono mero šventinis priėmimas buvo kitoks.

Susirinko gausiai

Gruodžio 30 d., po pietų, į Kupiškio kultūros centro vitražų salę rinkosi rajono įmonių, įstaigų, organizacijų vadovai, ūkininkai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai. Norinčių pasveikinti vienas kitą su artėjančiais Naujaisiais metais, prisiminti, kaip sekėsi jau į istoriją nueinančiais 2010-aisiais, buvo daug.

Pernai šventinio mero priėmimo nebuvo – tuomet buvo nuspręsta, kad sunkmečiu netinka puotauti. Šį kartą bene rečiausios buvo rajono Tarybos narių gretos. Tokį jų negausų dalyvavimą šventiniame mero priėmime, ko gero, lėmė artėjantys savivaldybių Tarybų rinkimai. Pasak nepanorusio viešai savęs įvardyti vieno renginio dalyvio, niekas nenori prarasti rajono rinkėjų balsų dėl taurės šampano. „Patys pagalvokit, renginys vyko 14 val. – juk tai darbo metas. Įdomu, ką pasakytų įmonės vadovas savo darbuotojui, kuris susigalvotų artėjančius Naujuosius metus tokiu laiku atšvęsti su savo kolegomis. Ar tai tikrai geras valdžios, politikų, įstaigų vadovų pavyzdys savo pavaldiniams?“ – kėlė retorinį klausimą pašnekovas.

Pirmiausiai į susirinkusius kreipėsi rajono meras Jonas Jarutis. Jis pasveikino visus, palinkėjo geros sveikatos, ištvermės, kantrybės ateinančiais metais, kurie nežada būti lengvi. „Kol kas atsipalaiduoti tikrai neverta. Manau, ateinantieji metai, kaip niekada, iš mūsų pareikalaus daug tarpusavio supratimo, susiklausymo“, – sakė rajono meras.

Smagesne gaidele, su humoru savo sveikinimą pradėjo Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų parapijos klebonas dekanas dr. Rimantas Gudelis. Jo papasakotas linksmas anekdotas apie į namus skubantį vyrą, kurio laukia žmonos paskaita, ne vienam sukėlė smagaus juoko. „Linkiu gyventi blaiviai ir kuo daugiau susiklausymo, tarpusavio bendravimo“, – linkėjo R. Gudelis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video