2024/09/23

Regata patrauklesnė už Lietuvos pirmenybes

Praėjusį savitgalį Kupiškio mariose vyko jau keturioliktoji regata. Per keturiolika metų ne kartą keitėsi tiek politinė, tiek ekonominė situacija, bet marių regata vykdavo kasmet. Šįkart ji buvo bene svarbiausia vasaros sezono uždarymo šventės „Gero vėjo“ dalis.

Tarp prizininkų ir mūsiškiai

Rajono Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) direktorius Zigmas Paulauskas pasakojo, kad šiemet regatai buvo pradėta ruoštis seniai. Pirmasis susirinkimas dėl „Regatos 2009“ buvo surengtas tuoj po Naujųjų metų. Su Sporto departamentu suderinta varžybų data, kad buriuotojams nereikėtų dalyvauti kitose varžybose. Tai davė rezultatų. Regatoje dalyvavo net 27 buriuotojai. Vien tik Kaunas delegavo dešimt sportininkų, kurie į Kupiškį atvyko iš vakaro. Jie pasitreniravo ir permiegojo palapinėse.

Eilinį kartą buvo laukiama ir svečių iš Latvijos, bet jiems vėl kažkas sutrukdė, todėl regatoje varžėsi tik Lietuvos sportininkai. Kupiškiui atstovavo keturi žmonės. Iš jų du tapo prizininkais skirtingose klasėse.

Burlenčių klasėje (sportininkų amžius iki 20 metų) nugalėjo Lukas Laukionis (Kaunas). Antrąją vietą užėmė Monika Juodeškaitė (Kaunas), Tadas Vaičys (Kaunas).

Burlenčių klasėje (amžius nuo 20 iki 40 metų) laimėjo panevėžietis Jonas Rozis, antras liko Vaidotas Gikys iš Pasvalio, o trečias – Laimonas Čyžas iš Panevėžio.

Burlenčių klasėje (amžius per 40 metų) nepralenkiamas buvo biržietis Vitalijus Jasiūnas. Įdomu, kad šis buriuotojas yra vietintelis, kuris dalyvavo visose iki šiol vykusiose Kupiškių marių regatose. Antras šioje klasėje buvo kaunietis Raimundas Juodeška, o trečias – Jonas Kučinskas iš Biržų.

Šverbotų klasėje nugalėjo panevėžietis Zenonas Valkūnas, antrąją vietą užėmė kupiškėnas Audrius Liaudanskas, o trečias liko dar vienas panevėžietis Rimantas Ridikas.

Jachtų klasėje pirmąją vietą iškovojo Edvardas Pavilonis (Panevėžys). Antras liko Alfonsas Matulis (Panevėžys), o trečias – Saulius Balys iš Kupiškio.

Visi čempionai ir prizininkai buvo apdovanoti rajono KKSC taurėmis, atitinkamų spalvų medaliais bei diplomais.

Padėkos raštais ir prizais buvo apdovanotas jauniausias regatos dalyvis kaunietis Benas Vaškevičius, gimęs 1997 metais, ir vyriausias sportininkas panevėžietis Gediminas Jackūnas, gimęs 1946 metais.

Varžybos vyko itin sklandžiai, nes jas vedė patyręs tarptautinės kategorijos arbitras panevėžietis Jonas Rozis.

Regatos dalyviai džiaugėsi geru renginio organizavimu. Vyrai kalbėjo, kad jie mieliau važiuoja į Kupiškio marių regatą nei į Lietuvos pirmenybes.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video