2024/09/23

Prarandame tvarkingiausio miesto įvaizdį

Šviežio asfalto kvapas šiais laikais nebeturėtų pykdyti smarve besiskundžiančių kupiškėnų, netgi atvirkščiai – reikėtų džiaugtis, kad kažkas dar bando tvarkyti gatves. Mat skylėtas biudžetas jau visiškai sustabdė gatvių asfaltavimo darbus ir itin suvaržė kelių bei pakelių priežiūrą. Jau būgštaujama, kad tokia situacija gali ilgam sugadinti Kupiškio, kaip tvarkingiausio miesto, įvaizdį.

Gamyba sustojo

Prieš kurį laiką redakciją pasiekė pasipiktinusio gyventojo skundas, esą jo nosį riečia aitrus smalos kvapas. Vyriškio įtarimu, žmones tokioje smarvėje įkalino Slavinčiškio kaime įsikūrusi Kupiškio kelių tarnybos bazė – esą, nepaisydami oro taršos, kelininkai čia verda smalą.

Tačiau Kupiškio kelių tarnybos viršininką Ovidijų Zibavičių tokie skundai itin nustebino. Viešosios įstaigos vadovas „Kupiškėnų mintis“ patikino, kad toks kvapas Kupiškyje tampa vis retesniu reiškiniu.

„Kai kam šviežio asfalto kvapas iš tiesų nemalonus, tačiau nesuprantu, kas galėtų tuo piktintis. Mūsų bazėje jau kuris laikas nebevykdoma jokia bituminių mišinių gamyba, nes šiai dienai gatvių asfaltavimas visiškai sustojęs. O jei anksčiau ir vyko kažkoks darbas, mūsų katilai sandarūs ir oro neteršia. Tai gali patvirtinti ir gamtos apsauga, kuri reguliariai mus tikrina“, – kalbėjo O. Zibavičius.

Smarve, pasak pašnekovo, galima būtų skųstis nebent tik tose vietose, kur „lopomos“ duobėtos gatvės. Čia taupant lėšas barstoma smaluota skalda.

Tačiau prie tokio reiškinio, panašu, kad miestiečiams reikės pratintis dar ne vienerius metus. Mat sumažintas gatvių priežiūros finansavimas beleidžia tik tokius kelių pataisymus. Ir tie patys duobių užpylinėjimai, pasak O. Zibavičiaus, itin taupiai skaičiuojami.

Taupymas keičia vaizdą

„Kiek dar esame susiplanavę darbų, o jau turime apie 130 tūkst. litų nuostolio. Lietuvos automobilių Kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos šiems metams skyrė dvigubai mažiau lėšų, nei pernai. Per mėnesį gauname tik šiek tiek daugiau nei 120 tūkst. litų“, – teigė Kupiškio kelių tarnybos viršininkas.

Su tokiomis lėšomis kelininkai sumažino ir savo darbo tempus. Artimiausiu metu valstybinės priežiūros kelių asfaltuoti tarnyba nežada. Gatvėse išmuštas asfalto duobes tvarkys tik ten, kur kyla pavojus saugiam eismui. Daug rečiau bus greideriuojami ir rajono žvyrkeliai – tik kas šešias savaites. Per tokį laiką, O.Zibavičiaus tvirtinimu, šie keliai tampa itin duobėti ir sunkiai pataisomi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video