2024/09/23

Optimizmo spindulys – įkurtuvės Juodpėnuose

Dabar labai retai kas nors rekonstruojama ar statoma, tačiau Juodpėnuose taip įvyko – buvusiose mokyklos patalpose praėjusį penktadienį iškilmingai atidaryta laisvalaikio centro salė. Nuo šiol juodpėniečiai turės, kur ateiti susitikti su atvykusiais svečiais ar meno kolektyvais.

Iki šiol šio kaimo gyventojai neturėjo tinkamų patalpų, kur galėtų priimti meno kolektyvus ar patys jaukioje patalpoje pabendrauti.

Pasak pačių Juodpėnų gyventojų, turėjo praeiti nemažai laiko ir turėjo būti įdėta daug pastangų, kad būtų įrengta salė. Pirmieji kultūros namai Juodpėnuose atidaryti 1966 metais, o vėliau, prasidėjus sunkmečiui – 1992 metais uždaryti. Turėjo prabėgti septyniolika metų, kad vėl žmonėms atsirastų susirinkimų vieta.

„Malonu, kad vėl norime būti kartu, bendrauti, klausytis meno kolektyvų ir patys muzikuoti, – sakė Juodpėnų kaimo bendruomenės pirmininkė Irena Aleksandravičienė. – Mūsų krašto žmonės įrodė, kad netgi sunkmečiu yra viskas įmanoma, reikia tik labai norėti ir įdėti nemažai darbo“.

Anot I. Aleksandravičienės, buvo sujungtos dvi buvusios klasės, išdažytos sienos. Rajono kultūros centras parūpino medienos scenai įrengti ir taip pamažu darbai judėjo į priekį.

I. Aleksandravičienei ir šio laisvalaikio centro vadovui Norbertui Varnauskui perkirpus simbolinę atidarymo juostelę, gausus būrys susirinkusiųjų skubėjo į dažais kvepiančią salę.

Šimonių seniūnija ir Juodpėnų bendruomenė šia proga naujajam laisvalaikio centrui įteikė pirmąją dovaną – didelę iš metalo nukaltą žvakidę. Kadangi mūsų valdžios vyrai nesurado laiko atvykti ir kartu pasidžiaugti su vietos gyventojais jiems taip svarbiu kultūros židinio atidarymu, visas šventines liepsneles įžiebė I. Aleksandravičienė ir N. Varnauskas.

Gražių sveikinimo žodžių nepagailėjo Adomynės bendruomenės pirmininkė Virginija Pakalniškienė bei Kupiškio vietos veiklos grupės pirmininkė Neringa Čemerienė, kuri priminė, kad naująja sale teks nuolatos rūpintis ir ta intencija įteikė šluotą. Visi susirinkusieji plojimų negailėjo savo krašto jauniesiems dainorėliams – vaikų ansambliui, kuris atliko nuotaikingas daineles, o vėliau pasveikino su praėjusia Motinos diena visas salėje buvusias mamas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video