2024/09/22

Prašymai ir atmetami, ir patenkinami

Rajono Savivaldybės taryba dažname posėdyje svarsto įvairių organizacijų prašymus atleisti nuo įvairiausių mokesčių. Prasidėjus sunkmečiui tokių prašymų, matyt, tikrai nesumažės, todėl politikai bus priversti labai atidžiai nagrinėti prašymus.

Praėjusią savaitę nagrinėti žemės ūkio kooperatyvo „Kupiškio grūdai“ prašymai. Kooperatyvas prašė jį atleisti nuo 2009 metų valstybinės žemės nuomos mokesčio ir nuo nekilnojamojo turto mokesčio. Prašyme buvo nurodoma, kad nuo šių mokesčių reikėtų atleisti todėl, kad būtų užtikrinamos darbo vietos ir prisidedama prie biudžeto pildymo.

Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja Marijona Pečkuvienė informavo, kad „Kupiškio grūdams“ reikėtų susimokėti 1 584 litus nuomos mokesčio ir 28 529 litus nekilnojamojo turto mokesčio.

Tarybos nariams kilo ne vienas klausimas, dėl kokių priežasčių reikėtų atleisti minėtą kooperatyvą nuo mokesčių, ir rajono biudžeto nepapildyti 30 tūkstančių litų.

Deja, į klausimus nebuvo kam atsakyti, nes „Kupiškio grūdų“ direktorius į posėdį neatvyko, todėl politikai konstatavo, kad problema, matyt, nėra tokia aktuali ir kooperatyvo nuo mokesčių neatleido.

Tuo tarpu vaistinės „Šimonėlė“ prašymas atleisti nuo nekilnojamojo turto mokesčio buvo patenkintas. Ši vaistinė, padedanti aprūpinti rajono gyventojus medikamentais, nuo nekilnojamojo turto mokesčio yra atleidžiama kasmet. Motyvus politikai jau seniai žino, todėl ir šį kartą sprendimas buvo priimtas labai mikliai.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video