2024/09/22

Skriaudžiama miliūnietė ieško išeities

Per Lietuvą vėl nusirito eilinio smurto banga. Keliuose rajonuose vyrai dėl įvairių priežasčių pradėjo ne tik mušti savo žmonas (tai nėra stulbinanti naujiena), bet ir nutarė jas deginti gyvas. Apie tai gana plačiai nuskambėjo nacionalinėje žiniasklaidoje.

Smurtaujantys vyrai mūsų rajone irgi nėra retenybė. Vargšės moterys, nebegalėdamos pakęsti smurto namuose, kreipiasi pagalbos kur tik įmanydamos, bet nesulaukia pagalbos arba sulaukia visai ne tokios, kokios norėtų.

Tokių moterų yra ne mažai visose rajono seniūnijose, tačiau jų likimai nėra visiškai vienodi. Šiandien pateikiame vieną buitinį vaizdelį, apie kurį pati herojė sako, kad jau nebemato išeities. Kažin, ar jos tikrai nėra?

Ir mušė, ir svilino

Viena iš moterų, kurios dėl smurto gyvena nuolatinėje įtampoje, yra pensininkė iš Miliūnų kaimo Danutė Zubienė.

Ji sakė, kad tiesiog nebeturi jėgų kentėti savo vyro Vyčardo Zubo, gimusio 1945 metais, nuolatinio teroro, todėl nutarė kreiptis į redakciją ir papasakoti savo istoriją.

Pasak moters, jėgą prieš ją vyras naudoja dažnai, tačiau ilgokai ji neturėjo prievartos įrodymų. Pagaliau kreipėsi į ekspertus, kad nustatytų sveikatos sutrikdymą. Buvo padaryti du tokie nustatymai.

Viename iš jų rašoma, kad moterį namie užpuolė sutuoktinis, kuris ne tiki stvėrė už kaklo, spardė, kažkokiu daiktu sumušė galvą. Išvadoje ekspertė rašė, kad ant moters kūno rasti daugybiniai sumušimai, poodinės kraujosruvos, odos nubrozdinimai. Sužalojimai padaryti paveikiant kietais bukais daiktais ir nedidelio paviršiaus kietais bukais daiktais.

Tai, kad moteris kreipėsi į ekspertus, kurie patvirtino smurto panaudojimą, ir į policiją, neatšaldė jos vyro. Moteris pasakojo, kad praėjus keliems mėnesiams po ekspertų išvados, V. Zubas vėl užpuolė ją. Šį kartą ne tik kumščiais sumušė veidą ir krūtinę, bet ir karštu žarstekliu apdegino veidą. D. Zubienei teko skubiai kreiptis į polikliniką.

Galėtum pagalvoti, kad moteris gal tiesiog nutarė pafantazuoti, jog jos vyras panašus į kažkokį demoną, bet suabejoti jos pasakojimu vėl neleidžia kita ekspertų išvada. Joje teigiama, kad vėl aptiktos poodinės kraujosruvos dešiniajame skruoste, krūtinės dešinės pusės minkštųjų audinių sumušimas, dešinės pusės šonkaulių lūžiai, padaryti buku daiktu, o lūpų kairės pusės terminis nudegimas padarytas karštu daiktu.

Moteriai sunku gyventi ne tik dėl nuolatinio smurto, bet ir dėl to, kad vyras, jos tvirtinimu, savo pensijos neduoda nei elektrai, nei duonai, nei žemės darbams. Jai tenka versti iš savo nedidelės pensijos.

Policijos veiksmais moteris nepatenkinta

Jau turėdama ekspertų išvadas apie prieš ją naudojamą smurtą, moteris kreipėsi į policiją. Pareigūnai kelis kartus apsilankė namuose, kuriuose gyvena nesusikalbanti pora, bet jokios naudos iš to nebuvo. Vyras kaip skriaudė moterį, taip ir toliau skriaudžia. D. Zubienė sako, kad po policijos pareigūnų vizitų, situacija dar pablogėjo, nes V. Zubui atsirado naujas pretekstas smurtauti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video