2024/09/22

Per trisdešimt metų „Saulutės“ duris pravėrė tūkstantis mažylių

Prieš trisdešimt metų, vasario 5 dieną, Kupiškyje vaikams duris atvėrė 2-asis vaikų lopšelis-darželis. Šią gražią sukaktį paminėti Kupiškio kultūros centre susirinko visa didelė ir graži darželio bendruomenė – vaikai, jų tėveliai, buvę ir esami darželio darbuotojai.

Prisiminimai

Nuo pat pirmųjų darželio dienų iki šiol dirba penkios darbuotojos: Danutė Staišiūnienė, Aldona Stančikienė, Renė Aleknienė, Stanislava Žukauskienė, Raisa Pauliukienė.

Per trisdešimt metų darželis turėjo 3 vadovus: Mariją Kukenienę, Bronę Lauciuvienę, Ireną Jovarauskienę. Dabar jau keturiolika metų vadovo pareigas eina Danutė Staišiūnienė.

Pasak direktorės D. Staišiūnienės ir jos pavaduotojos A. Stančikienės, vasario mėnesį darželis šventė įkurtuves todėl, kad buvo labai daug vaikučių, norinčių lankyti darželį. Iš pradžių šis darželis buvo skirtas lyg ir Kupiškyje esančio karinio dalinio karininkų vaikams, tačiau nedaug jų vaikų čia susirinko, nes netrukus prasidėjo istorinės permainos šalyje.

Per tuos trisdešimt metų vaikų čia netrūko. Buvo metas, kai darželis turėjo net po kelias priešmokyklinio ugdymo grupes, gal tik 1991 metais šiek tiek vaikų sumažėjo. Iš viso per darželio gyvavimo laikotarpį jį lankė apie 1000 mažylių.

„Per tą laiką labai pasikeitė mūsų įstaigos materialinė bazė. Nuo 1994 metų darželis yra meninės krypties. Čia vaikai supažindinami su dailės, šokio, muzikos, teatro paslaptimis, dirba šių sričių specialistai,“ – pasakojo direktorė.

1996 metais Kupiškio 2-asis vaikų lopšelis-darželis buvo pervardintas į „Saulutės“ darželį.

„Norėjosi, kad pavadinimas būtų gerumo, jaukumo simboliu, todėl darželio vardo rinkimuose dalyvavo ir vaikai, ir darbuotojai, o nugalėjo „Saulutės“ pavadinimas, nes jis surinko daugiausia pliusų“, – prisiminimais dalinosi A. Stančikienė.

Džiaugiasi kartu su vaikais

Anot D. Staišiūnienės, čia dirbantis kolektyvas stengiasi, kad vaikams būtų gera. „Mes džiaugiamės ir verkiame kartu su vaikais. Labai sunku būna auklėtojoms, kai verkia vaikas. Mažyliui sunku likti vienam be mamos, o auklėtojai skauda širdį, kad vaikas verkia, – sakė darželio direktorė. – Gera ir malonu, kai buvę mūsų auklėtiniai ir toliau lavina savo muzikinius gebėjimus. Štai Laurynas Kudijanovas pirmąsias muzikos pamokėles gavo mūsų darželyje, o dabar toliau sėkmingai lavina dainavimo įgūdžius“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video